Het Geluid van Zuid #Zuiderstroom

Wat is jouw lievelingsnummer? Dat is de vraag waarmee jonge makers (afgestudeerd ArtEZ Muziektheater) Cassandra Onck en Mauro Casarini de wijk in trekken. Zij zijn opzoek naar jongeren uit de urban muziekscene in Arnhem Zuid én andere muzikale buurtgenoten om samen kleur te geven aan de publieke ruimte in hun wijk en hun eigen identiteit.

Schrijf je hier in!

In een tijdelijke en mobiele muziekstudio op de Drieslag vormen de makers samen met een diverse groep van Arnhemse muzikanten een nieuw muzikaal collectief: Het Geluid van Zuid. In de muziekstudio schrijven ze nieuwe nummers geïnspireerd op waarden en idealen die muzikanten in Zuid hebben voor de wijk, het leven en elkaar. Tijdens open studio sessies delen ze hun verhalen en muziek met de wijkbewoners 

Met het project #Zuiderstroom willen Cassandra en Mauro het muzikale netwerk van Arnhem-Zuid zichtbaar maken en verder ontwikkelen door verschillende muzikale stromingen met elkaar te verbinden. Van hiphop tot gospel en van pop tot minimal music. Samen met de muzikanten uit Arnhem-Zuid mixen ze generaties en genres tot een levendig concert wat te zien is tijdens Ruimtekoers Festival 2020.

Over de makers 

Het Geluid van Zuid  

Mauro Casarini en Cassandra Onck creëren samen met Ruimtekoers Festival Het Geluid van Zuid. Een wisselend collectief van muzikanten uit de regio Arnhem die muziek maken in (en met mensen uit) Arnhem Zuid. Mauro en Cassandra studeerden beide aan de opleiding Muziektheater aan ArtEZ en werken nu als producers/songwriters aan hun eigen muziek. Mauro maakt een mix tussen techno en elektronica voor theater en dansvoorstellingen. Binnenkort komt zijn eerste EP uit onder de naam MAÜ. Cassandra (#ONCK) is een nieuwsgierige zangeres en rapper die haar elektronische sound mixt met elementen uit pop en hiphop muziek. Haar grote voorbeelden zijn Stromae, Kate Tempest en Kanye West.  

Volg hier Mauro en Cassandra op Instagram. 

nieuwsbrief

meld je aan voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens