Het is zover We zijn los!

Ruimtekoers is begonnen! Gisteravond vierden we de opening met dik 200 gasten, bestaande uit vrijwilligers, wijkbewoners, programmamakers, medewerkers en betrokken partners. We aten aan lange tafels in ons restaurant A Place To Eat, waarna de deuren werden geopend voor íedereen.

Onze eigen Yosser Dekker, initiatiefnemer van Ruimtekoers, kon zijn geluk niet op na maandenlang voorbereiden, vergaderen, mailen, bellen, sjouwen en opbouwen. Een prachtig kleurrijk gezelschap van mensen proostte op de vierde editie.

Tijdens de opening waren er verschillende gratis voorstellingen te zien. Filosoof en programmameaker Bas Heijne sprak over hoe we als individuen gelijkwaardiger worden, maar wel een gemeenschappelijk verhaal nodig hebben omdat we vaker tegenover elkaar komen te staan.

Tijdens zonsondergang gaf Project Wildeman de eerste ode aan de zon met de voorstelling Nachtvlucht. Deze voorstelling kun je zaterdagochtend om 03:30 uur (ja, je leest het goed!) en zondagavond om 21:00 uur als afsluiter van Ruimtekoers nog bewonderen.

In Het Geluid van Zuid hoorde je vanaf een uitkijkpost langs de middenberm van de Nijmeegseweg de stemmen van échte Arnhemmers, aangevuld met elektronische muziek en omgevingsgeluiden. De Onkruidenier opende Werkplaats de Paardenbloem. De geoogste paardenbloemen rondom het festivalterrein worden de komende dagen door de Onkruidenier en chef Allon Cheng van het restaurant A Place To Eat gebruikt om lekkere gerechten te maken tijdens het diner.

Met het overhandigen van een vuurtje van generatie op generatie is de triomfboog op de middenberm van de Nijmeegseweg ritueel geopend: een boog van FamilieWaardeSchilden – ofwel The Next Bridge van Yasser Ballemans. Hij opende de installatie samen met het WijkLab uit Malburgen. Volgens Ballemans zijn ontmoeting en samenwerken essentiële onderdelen in een samenleving. Meer over het werk lees je hier!

Wil je weten wat Ruimtekoers allemaal te bieden heeft en wat de verhalen achter de verschillende projecten zijn? Boek dan een gratis tour via Reisbureau Ruimtetoers!

Check het gehele Ruimtekoers programma hier!

We verwelkomen je graag!

Fotocredits: Valerie Spanjers.