Festivalverslag Wat maak je mee op Kinderkoers?

Natuurlijk kunnen kinderen ook op Ruimtekoers! Samen met Natuurcentrum Arnhem stadsvogels spotten, insectenweetjes leren, als een echte onderzoeker uilenballen uitpluizen en in een huifkar Meinerswijk verkennen. 

Een Malburgse oma is met haar twee kleinkinderen bij het vogels spotten. Na een leuk vogelverhaal en uitleg over de verrekijker rennen de twee de kindertent uit en daar is het meteen raak: “Ik zie er eentje, dáár op de flat! Een zeemeeuw! Huh? Een zeemeeuw? Wat doet die nou hier?” Jorik van Natuurcentrum Arnhem weet dat, natuurlijk! Hij legt uit: “Dat is juist heel slim. Weet je waarom? Bij de zee moet hij heel veel moeite doen om eten te vinden. Hier ligt het voor het oprapen, want er is net markt geweest en overal liggen restjes.”

Naast alle natuurpret is er nog veel meer leuks te beleven. Zo kunnen kinderen een eigen bijenhotel knutselen, waarbij ze bijenzaadjes mee krijgen om thuis te planten. Floor is heel erg trots op haar met gouden stickers versierde bijenhotel en laat het aan iedereen zien die voorbij komt. Kinderen kunnen verder hun eigen vlag ontwerpen, lekker voetballen op het pannaveld of bellen blazen. Rondom dat alles zijn er nog rondwandelende steltlopers, is er een vuurshow en treedt goochelaar Magic Herman op! Die kan toveren met balletjes!? Daar word je bijna tureluurs en hélemaal enthousiast van. Kortom: ook voor mini-astronauten is er van alles te beleven!