Werk aan de winkel: Vacature producenten

Bureau Ruimtekoers & Ruimtekoers Festival zoekt projectproducenten: freelance, 20-30 uur in de week.

Bureau Ruimtekoers & Ruimtekoers Festival organiseert kunstzinnige en creatieve projecten waarmee mensen betrokken raken bij het inrichten van hun eigen leefomgeving. We werken met kunstenaars, ontwerpers en publiek in de publieke ruimte van wijken en steden aan toegankelijke projecten die impact maken. Jaarlijks worden er meer dan 12 projecten georganiseerd en vast onderdeel is het Ruimtekoers Wijkfestival in september. De projecten worden op eigen initiatief georganiseerd en heten ‘stadsmakersprogramma’s’. Ook werkt Ruimtekoers in opdracht van gemeenten en adviesbureaus aan het organiseren van gelijkwaardige en zeer toegankelijke participatieprojecten in de leefomgeving in heel Nederland.

Gezocht: Projectproducenten die houden van buitenspelen

Dus, zij (m/v/x)  die van aanpakken weten, altijd in oplossingen denken, houden van buiten spelen én met een glimlach een wild idee nog beter weten te maken met een goed uitvoeringsplan … laat je horen! Als projectproducent organiseer je theaterprojecten op locatie, regel je alles voor de opname van een videoclip, organiseer je een community arts festival en maak je workshops interactief en de moeite waard. In alles werk je samen met kunstenaars en ontwerpers en het team van Ruimtekoers. Maar ook met opdrachtgevers, inwoners, culturele instellingen of zelfs zorg- en welzijnsorganisaties en hun cliënten. Het is jouw taak om al deze belangen zorgvuldig af te wegen bij het realiseren van de projecten en hen zelfs te enthousiasmeren om deel te nemen!

Je bent dus verantwoordelijk voor de veilige en toegankelijke realisatie van de projecten en programma’s. Je maakt de draaiboeken, zorgt voor de bestellingen en materialen, regelt een team om de zaken uit te voeren, voorziet in de vergunningen en verzekeringen en met name, dankzij jouw perspectief op een efficiënte uitvoering en realisatie maak je het idee nóg beter en weet je anderen te enthousiasmeren om mee te doen. Dus ook in het vormen van de plannen speel je een essentiële rol, creativiteit en flexibiliteit zijn daarom de eigenschappen die bij je passen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een resultaatgerichte en gedreven persoonlijkheid die houdt van creatief aanpakken en flexibel kan denken en werken. Zo’n eentje die met een glimlach en een gezonde dosis humor het idee in de werkelijkheid krijgt.

  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie (loondienst of als zzp’er);
  • Je werkt oplossingsgericht, weet risico’s goed in te schatten en helder een analyse te maken van een project en wat er nodig is om het uit te voeren;
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
  • Je hebt affiniteit met community arts projecten;
  • Het is een pré dat je ervaring hebt met het werken in de creatieve industrie of culturele sector, echter we begrijpen dat je je aangesproken kan voelen door deze vacature terwijl je werkervaring hebt in een andere sector.
  • De stad en de publieke ruimte is ons speelveld. We vinden het belangrijk dat alle perspectieven in en op ons samenleven daar bij elkaar komen. Een perspectief dat aanvullend is op de heersende normen is erg welkom. Spreekt dit je aan? Voel je vooral uitgenodigd te solliciteren!

Wat worden je taken?

Je gaat proactief aan de slag met:

  • Presentatieplannen maken voor en met kunstenaars en deelnemers aan de projecten en deze vertalen naar uitvoeringsplannen en draaiboeken.
  • Het maken van plattegronden, aanvragen van vergunningen en verzekeringen en het benaderen en vastleggen van leveranciers.
  • Het beheren van je eigen begrotingen en planningen voor de projecten waar je bij betrokken bent.
  • Het delen van inzichten die je opdoet tijdens je werk met het team om er zo voor te zorgen dat de volgende keer je werk eenvoudiger en leuker wordt.

Wat bieden wij?

Een informele werkomgeving met kantoor midden in de wijken van Arnhem-Zuid, de kraamkamer van ons bureau. Waar je met jonge en ambitieuze collega’s hard werkt de wereld voor en met iedereen een beetje mooier te maken. We bieden daarnaast een vergoeding die past bij je ervaring, leeftijd en de fair practice code met zicht op een langdurige samenwerking. We hanteren de CAO Theater & Dans.

Enthousiast?

Ben je enthousiast en zin in een nieuwe uitdaging? Dan komen we graag met jou in contact. Solliciteer door voor 1 juni 2021 je CV en een motivatiebrief te sturen naar yosser@ruimtekoers.nl. Met vragen over de functie of organisatie bel je naar Yosser via 06-49947864. Neem ook alvast een kijkje op www.bureauruimtekoers.nl of www.ruimtekoers.nl.