vacature alert: Help jij ons verhaal nóg beter te vertellen?

Ruimtekoers Festival krijgt een zusje!

Daarvoor zoeken wij marketingcoördinator met ervaring die gaat helpen ons verhaal te delen in heel Nederland

Bureau Ruimtekoers

Bureau Ruimtekoers organiseert participatie bij maatschappelijke vraagstukken. Met kunstenaars en ontwerpers realiseren we duurzame en breed gedragen ontwerp- en beleidsoplossingen voor vraagstukken in de leefomgeving. Zo is Bureau Ruimtekoers ook een platform voor geëngageerde kunstenaars en social designers die de wereld een beetje mooier willen maken.

Bureau Ruimtekoers komt voort uit het jaarlijkse community arts festival Ruimtekoers in Arnhem-Zuid. Naast dit festival organiseert Bureau Ruimtekoers diverse projecten op eigen initiatief, zogenaamde ‘stadsmakersprogramma’s’ en doet zij onderzoek naar de werkwijze en impact hiervan in het ‘focusprogramma’. Ook werkt Bureau Ruimtekoers in opdracht van ontwikkelaars, gemeenten en adviesbureaus aan het organiseren van gelijkwaardige en toegankelijke participatieprojecten in de leefomgeving.

Functie

In de nieuwe functie van marketing coördinator ben je verantwoordelijk voor de aansturing en uitvoering van alle marketing- en communicatieprocessen voor de organisatie als geheel én voor de verschillende projecten. In eerste instantie ligt de focus op het bij het nationaal presenteren van Bureau Ruimtekoers en haar portfolio in de kunst- en cultuursector en de ruimtelijke ordening. Gedurende het jaar initiëren we diverse stadsmakersprogramma’s. Je stuurt de verantwoordelijke projectmarketeers aan en houdt overzicht op doelstellingen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een resultaatgerichte en gedreven persoonlijkheid die ons portfolio onder de aandacht brengt bij de juiste doelgroep. Iemand die de visie van het nieuwe Bureau Ruimtekoers weet te vertalen in een passende marketing en communicatie aanpak, zonder zicht op het grotere geheel en de afzonderlijke projecten te verliezen. 

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie (loondienst of als zzp’er)
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
  • Je werkt oplossingsgericht en hebt analytisch vermogen
  • Je hebt ruime ervaring met het ontwikkelen van communicatiestrategieën en het uitvoeren van communicatieplannen
  • Bij voorkeur heb je relevante werkervaring en een netwerk in de kunst en cultuursector en/of ruimtelijke ordening

Wat worden je taken?

Je gaat proactief aan de slag met:

  • Je geeft vorm en uitvoering aan de marketing- en communicatiestrategie voor Bureau Ruimtekoers, onze stadsmakersprogramma’s en -producten.
  • Je stuurt de project marketeers en onderhoudt contact met de stadsmakers
  • Je zorgt proactief voor goede relaties met pers, media, publiek en overige stakeholders
  • Je beheert zelfstandig het marketing- en communicatiebudget en draagt bij aan subsidieaanvragen en onze commerciële opdrachten

Wat bieden wij?

Een informele werkomgeving met kantoor midden in de wijken van Arnhem-Zuid, de kraamkamer van ons bureau. Waar je met jonge en ambitieuze collega’s hard werkt de wereld voor en met iedereen een beetje mooier te maken. Daarnaast bieden we een vergoeding die past bij je ervaring, leeftijd en de fair practice code met zicht op een langdurige samenwerking.

Enthousiast?

Ben je enthousiast en zin in een nieuwe uitdaging? Dan komen we graag met jou in contact. Solliciteer door voor 26 januari 2021 je CV en een motivatiebrief te sturen naar yosser@ruimtekoers.nl. Met vragen over de functie of organisatie bel je naar Yosser via 06-49947864. Neem ook alvast een kijkje op www.bureauruimtekoers.nl of www.ruimtekoers.nl.