Toegankelijkheid

Een festival en cultuurprogramma’s voor iedereen

Samen met deskundigen vanuit APCG werken we aan de toegankelijkheid van het festival voor mensen met een beperking. ‘samen werken aan een festival voor iedereen’ is daarbij ons uitgangspunt. Omdat we door COVID-19 een andere editie van het festival neerzetten dat we in eerste instantie hadden gepland hebben we ook andere mogelijkheden en uitdagingen om ons festival toegankelijk te maken, zoals met alles in deze tijd heeft dat voordelen en nadelen. We doen ons best om het zo goed mogelijk te doen en wij zijn lerende. We nodigen je graag uit om vooral je ervaringen en tips te delen hoe we Ruimtekoers nog toegankelijker kunnen maken.

Hoe kom ik op het festival?

Winkelcentrum Drieslag is goed bereikbaar met bus, fiets, auto en te voet, er zijn gehandicaptenparkeerplaatsen rondom het winkelcentrum. Kom je met de auto, laat het even weten via info@ruimtekoers.nl. Dan zorgen wij ervoor dat onze medewerkers zijn ingelicht en je helpen waar dat nodig is.

Kom je met het OV? Neem dan een van de vele bussen naar de halte De Monchyplein, of St. Laurentiuslaan. Heb je hulp nodig met het bijvoorbeeld vinden van de route, stuur van tevoren een mailtje naar info@ruimtekoers.nl.

Toegankelijkheid van de programma’s

Omdat we in de openbare ruimte en in een winkelcentrum zitten is het grootste gedeelte van het festival al gelijkvloers. Alle programma’s zijn met de rolstoel toegankelijk.

Het festival is Pin-only maar in de meeste winkels kan je cash betalen. Mocht je toch bijvoorbeeld een maaltijdbox of ticket met contant geld willen betalen neem van tevoren even contact met ons op, dan zoeken we naar een oplossing.

Zoveel mogelijk programma’s zijn toegankelijk voor iedereen. Op het festival is een minder-validentoilet aanwezig. De programma’s zijn niet prikkelarm. Ook zitten we op een winkelcentrum dus ook dit is niet de meest prikkelarme omgeving.

Een prettig verblijf

Mocht je hulp nodig hebben, dan hebben we altijd vrijwilligers paraat om je te helpen. We doen ons best om jouw of jullie verblijf zo fijn mogelijk te maken. Alleen soms kunnen we vanwege de drukte of de aard van de aanvraag niet alles verwezenlijken. Neem vooraf contact op via info@ruimtekoers.nl om je vraag voor te leggen. Ook zijn wij bereikbaar via 0613648824.

nieuwsbrief

meld je aan voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens