Toegankelijkheid

Een festival voor iedereen

Samen met deskundigen vanuit APCG werken we aan de toegankelijkheid van het festival voor mensen met een beperking. ‘samen werken aan een festival voor iedereen’ is daarbij ons uitgangspunt.

Daar doen we ons best voor en wij zijn lerende. Daarom organiseren we samen met gemeente Arnhem en APCG tijdens het Ruimtekoers Festival een Meetup over toegankelijkheid. Daarin gaan we met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers in gesprek over hoe kleine tot middelgrote festivals, zoals Ruimtekoers, kunnen werken aan hun toegankelijkheid. Daar ben je natuurlijk van harte voor uitgenodigd. En je bent ook uitgenodigd om vooral je ervaringen en tips te delen hoe we Ruimtekoers nog toegankelijker kunnen maken.

Hoe kom ik op het festival?

In de Paardenbloemstraat, direct aan het festival zijn gehandicaptenparkeerplaatsen. De kiss & ride is midden op het festival, en te bereiken eveneens via de Paardebloemstraat. Kom je met de auto, laat het even weten via info@ruimtekoers.nl. Dan zorgen wij ervoor dat onze medewerkers zijn ingelicht en je helpen waar dat nodig is.

Kom je met het OV? Neem dan Lijn 4 richting Kronenburg. Of naar Arnhem Centraal. Vanaf de halte Speenkruidstraat is het festival twee blokken verderop. Heb je hulp nodig met het bijvoorbeeld vinden van de route, stuur van tevoren een mailtje naar info@ruimtekoers.nl.

Toegankelijkheid van de programma’s

Zoveel mogelijk programma’s zijn toegankelijk voor iedereen. De programma’s op de locatie Project Wildeman Space, Het Geluid van Zuid en de Filmmachine zijn dat niet. De Spiegeltent, A Place To Eat, Woordenfeest, The Next Bridge, Werkplaats de Paardenbloem zijn dat wel. Op het festival is een invalidetoilet aanwezig.

De programma’s zijn niet prikkelarm. De meest prikkelarme programma’s zijn de talks. Deze selecteer je op de website bij programma.

Een prettig verblijf

Mocht je hulp nodig hebben, dan hebben we altijd vrijwilligers paraat om je te helpen. We doen ons best om jouw of jullie verblijf zo fijn mogelijk te maken. Alleen soms kunnen we vanwege de drukte of de aard van de aanvraag niet alles verwezenlijken. Neem vooraf contact op via info@ruimtekoers.nl om je vraag voor te leggen. Ook zijn wij bereikbaar via 06-83445294.

nieuwsbrief

meld je aan voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
We gaan vertrouwelijk om met je gegevens