Festivalverslag Theater van en voor de wijk

Stichting OverMalbruggen verzorgt onder meer de voorstelling Eenzaamheid en verbondenheid op het Ruimtekoers festival. De stichting wil ervoor zorgen dat wijkbewoners elkaar ontmoeten via dans, theater, muziek of andere kunstzinnige activiteiten. Het mooie en bijzondere aan de theatergroep is dat iedereen welkom is. Zo acteert er iemand mee in een rolstoel en een ander lid is blind. Maar dat speelt geen enkele rol. Dat is juist wat OverMalbruggen wil: verschillen overbruggen en met elkaar wat moois neerzetten.

In deze voorstelling is dat gelukt. Met verve geven de spelers zich bloot als het gaat om eenzaamheid. Soms is de voorstelling bijna beklemmend, soms ontroerend, dan weer herkenbaar of grappig (zo is corona weer ‘gewoon’ en flesje bier). De twee zusjes die de scheiding van hun ouders compleet anders bezien, het mooie gitaarspel en de zang van Peter en het uitbundige einde waarbij iedereen gezellig samenkomt, maar er toch ook iemand alleen vertrekt. De voorstelling staat dichtbij de mensen in de zaal, heeft hier en daar een rauw randje en is heel persoonlijk en écht. 

Wil je na het zien van de voorstelling ook iets doen bij/voor/in theatergroep OverMalbruggen? Mail naar info@overmalbruggen.nl of kijk eerst even op de site: www.overmalbruggen.nl.