Theater op je bord: Theater bij Het Grote Wijkdiner

Overmalbruggen

Iedereen is welkom om te spelen

Theater lijkt niet voor iedereen binnen handbereik, maar theatergroep OverMalbruggen bewijst het tegendeel. De theatergroep uit Malburgen laat zien dat iedereen welkom is en de mogelijkheid heeft om te spelen. Bij Het Grote Wijkdiner verzorgen de acteurs verschillende, losstaande scènes op locatie. Interactief voor wie wil én met een romantische verrassing waarover we nog niks kunnen verklappen.

Overmalbruggen

Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Freija en Elize van OverMalbruggen hebben er zin in. “Je hoeft niet altijd naar een theater voor een voorstelling, je kunt ook zélf meedoen. Gewoon hier in onze eigen wijk. Dát willen we graag laten zien. Theater is er voor iedereen. Je hoeft geen ervaring te hebben en we zeggen altijd: ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. We repeteren in Huis voor de Wijk en we zijn heel flexibel. Zo speelt er bij ons iemand mee die blind is en ook iemand die in een rolstoel zit. Het idee dat je heel theatraal moet zijn om te kunnen spelen, is een misverstand. Je kunt hilarisch gekke typetjes spelen, maar dat hoeft helemaal niet. We verwerken juist verhalen en ervaringen van bewoners in onze stukken. OverMalbruggen is voor ons een middel om mensen elkaar te laten ontmoeten en om ze hun verhaal te laten doen. Het is vooral belangrijk dat je er bént, we doen niet aan audities of dat soort dingen. Het is vooral gezellig en ongedwongen. Een van onze spelers heeft autisme en hij kreeg op zijn werk complimenten; sinds hij bij ons is komen spelen, is hij zelfverzekerder. Hij is meer gaan praten en echt uit zijn schulp gekropen. Dat is toch heel fijn?”

Ook enthousiast geworden? Tijdens het Wijkdiner kun je een workshop volgen. Eerst meer weten? Kijk op www.overmalbruggen.nl! Je kunt ook kiezen voor drie gratis proeflessen.