Het Geluid van Zuid & PowerPlug NL #Zuiderstroom

Wat is jouw lievelingsnummer?  Dat is de vraag waarmee jonge makers Cassandra Onck en Mauro Casarini (afgestudeerd ArtEZMuziektheaterjongeren uit de urban muziekscene in Arnhem-Zuid én andere muzikale buurtgenoten uitnodigen om samen kleur te geven aan hun wijk en eigen identiteit.

Maak je eigen track! Doe je mee?

Ben je muzikaal en wil je leren tekst schrijven en muziek produceren in een glazen studio op Winkelcentrum de Drieslag? Doe dan mee! Mauro Casarini, Cassandra Onck en Power Plug NL nodigen jou uit om samen kleur te geven aan jouw wijk en eigen identiteit door muziek. Iedereen is welkom; van rappers tot volkszangers.

Workshops
10 augustus van 15:00 tot 16:30 uur bij de glazen Ideeënbus op de Drieslag
11 augustus van 15:00 tot 16:30 uur bij de glazen Ideeënbus op de Drieslag
Meedoen aan dit programma is gratis

Meedoen aan deze workshop? Schrijf je dan nu in via dit formulier.

Deel jij ook je lievelingslied met ons? (Insturen kan tot en met 8 juli)

De stad zit vol met muziek, maar luister je wel eens voorbij je eigen speakers? Welke song hoor je vanuit de auto op straat? Welk nummer heeft de buurman op repeat? Ontdek nieuwe genres en verhalen in de Zuiderstroom playlist (zie hieronder).

Muziek is een universele taal die ons verbindt. Juist in de tijd van corona zoeken wij naar nieuwe manieren om met elkaar in verbinding te komen.  Met de Zuiderstroom playlist verkennen wij welke (muzikale) talen er gesproken worden in de stad en de wijk. Meld jouw lievelingsnummer aan voor de Zuiderstroom playlist en ontdek de geluiden van jouw stad.

Deel je lievelingsliedje met ons door te reageren op onze social media posts met een link naar jouw lied op Spotify of Youtube of noem simpelweg de artiest en het nummer, en vertel ons waarom het je lievelingslied is. Wat is het verhaal erachter? Dan voegen wij het daarna toe aan onze playlist.

De Drieslag x #Zuiderstroom

Op 15 juli staan Mauro en Cassandra voor jullie klaar achter de dj booth op de Drieslag om live jullie lievelingsliedjes te draaien. Kom langs tussen 11:00-13:00  op onze 1,5 meter dansvloer (naast de loempia kraam). Liever digitaal aanwezig zijn? Je kan het ook vanuit huis volgen via Instagram live en Facebook live. Voor het Facebook-evenement klik hier. 

Van verhalend concert naar verhalende EP en videodocumentaire

Met PowerplugNL werken de makers samen met een diverse groep Arnhemse muzikanten toe naar een verhalende EP en een videodocumentaire. Bestaande muziek van urban artiesten wordt door twee Arnhemse muziekverenigingen, DWS en het Klarinettenkoor, en drie artiesten via PowerplugNL in een nieuw jasje gestoken. De verhalen van de verschillende Arnhemse muzikanten en verenigingen komen samen in een video documentaire van ongeveer 10 minuten en een nieuwe EP: Zuiderstroom. De EP bestaat uit 4 losse songs en is straks te beluisteren via de grote streaming services als Spotify, Google Music en Apple.

Met het project #Zuiderstroom willen de stadsmakers het muzikale netwerk van Arnhem-Zuid zichtbaar maken en verder ontwikkelen door verschillende muzikale stromingen met elkaar te verbinden. Van hiphop tot gospel en van pop tot minimal music. Samen met Arnhem mixen ze generaties en genres tot een verrassende playlist, en delen ze nieuwe verhalen met de Zuiderstroom EP.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, Dioraphte, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Over de makers

Het Geluid van Zuid

Mauro Casarini en Cassandra Onck creëren samen met Ruimtekoers Festival Het Geluid van Zuid. Een wisselend collectief van muzikanten uit de regio Arnhem die muziek maken in (en met mensen uit) Arnhem Zuid. Mauro en Cassandra studeerden beide aan de opleiding Muziektheater aan ArtEZ en werken nu als producers/songwriters aan hun eigen muziek. Mauro maakt een mix tussen techno en elektronica voor theater en dansvoorstellingen. Binnenkort komt zijn eerste EP uit onder de naam MAÜ. Cassandra (#ONCK) is een nieuwsgierige zangeres en rapper die haar elektronische sound mixt met elementen uit pop en hiphop muziek. Haar grote voorbeelden zijn Stromae, Kate Tempest en Kanye West.   Jesse van der Wel, ook afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater aan ArtEZ, is betrokken als arrangeur bij #Zuiderstroom. Naast arrangeren is hij een bevlogen muziektheatermaker, componist en zanger en wordt hij geïnspireerd door artiesten als James Blake, Wende en Björk.' Volg hier Mauro en Cassandra op Instagram. 

PowerPlug NL

Binnen Power Plug NL krijgen jonge talenten de kans om zich zelf te ontwikkelen en productief aan de slag te gaan met zijn of haar passie. Onder begeleiding van Jeffrey of de coaches zetten de jongeren zelfstandig projecten, evenementen en activiteiten op voor de rest van de stedelijke jongeren. Power Plug NL creëert een creatieve community waar jongeren zowel intrinsiek als excentriek bij willen horen. Zij willen jongeren beter zicht bieden op de mogelijkheden voor de inrichting van hun toekomst, werk en vrije tijd. Én op hun mogelijke bijdrage aan de samenleving. Power Plug NL wil overal impact hebben! Op straat, bij events, online, op tv, radio en zeker ook achter de voordeur.