Het Geluid van Zuid & PowerPlug NL #Zuiderstroom

Wat is jouw lievelingsnummer?  Dat is de vraag waarmee jonge makers Cassandra Onck en Mauro Casarini (afgestudeerd ArtEZMuziektheaterjongeren uit de urban muziekscene in Arnhem-Zuid én andere muzikale buurtgenoten uitnodigen om samen kleur te geven aan hun wijk en eigen identiteit. 

In een tijdelijke en mobiele muziekstudio op de Drieslag (powered by PowerplugNL) werken de makers samen met een diverse groep Arnhemse muzikanten aan een groot live concert: #Zuiderstroom. Bestaande muziek van urban artiesten wordt met live muzikanten in een nieuw jasje gestoken. Daarnaast maken Mauro en Cassandra nieuwe muziek geïnspireerd op waarden en idealen die muzikanten in Zuid hebben voor de wijk, het leven en elkaar. Tijdens open studio sessies delen de muzikanten hun verhalen en muziek met de wijkbewoners.  

Met het project #Zuiderstroom willen de stadsmakers het muzikale netwerk van Arnhem-Zuid zichtbaar maken en verder ontwikkelen door verschillende muzikale stromingen met elkaar te verbinden. Van hiphop tot gospel en van pop tot minimal music. Samen met de muzikanten uit Arnhem-Zuid mixen ze generaties en genres tot een levendig concert wat te zien is tijdens Ruimtekoers Festival 2020. 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, Dioraphte, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Over de makers

Het Geluid van Zuid

Mauro Casarini en Cassandra Onck creëren samen met Ruimtekoers Festival Het Geluid van Zuid. Een wisselend collectief van muzikanten uit de regio Arnhem die muziek maken in (en met mensen uit) Arnhem Zuid. Mauro en Cassandra studeerden beide aan de opleiding Muziektheater aan ArtEZ en werken nu als producers/songwriters aan hun eigen muziek. Mauro maakt een mix tussen techno en elektronica voor theater en dansvoorstellingen. Binnenkort komt zijn eerste EP uit onder de naam MAÜ. Cassandra (#ONCK) is een nieuwsgierige zangeres en rapper die haar elektronische sound mixt met elementen uit pop en hiphop muziek. Haar grote voorbeelden zijn Stromae, Kate Tempest en Kanye West.   Volg hier Mauro en Cassandra op Instagram. 

PowerPlug NL

Binnen Power Plug NL krijgen jonge talenten de kans om zich zelf te ontwikkelen en productief aan de slag te gaan met zijn of haar passie. Onder begeleiding van Jeffrey of de coaches zetten de jongeren zelfstandig projecten, evenementen en activiteiten op voor de rest van de stedelijke jongeren. Power Plug NL creëert een creatieve community waar jongeren zowel intrinsiek als excentriek bij willen horen. Zij willen jongeren beter zicht bieden op de mogelijkheden voor de inrichting van hun toekomst, werk en vrije tijd. Én op hun mogelijke bijdrage aan de samenleving. Power Plug NL wil overal impact hebben! Op straat, bij events, online, op tv, radio en zeker ook achter de voordeur.