Mensen Zeggen DingenVergezichten

Wat is jouw grootste droom? Dat is wat de Arnhemse doorgewinterde artiesten Tim, Rocco en Liselot (van het collectief Mensen Zeggen Dingen) van jou willen weten. Want, samen maken jullie van jouw droom een spetterende performance. Én treed je samen op tijdens Ruimtekoers Festival. Durf jij deze uitdaging aan?

Kunnen burgers met verschillende perspectieven op de waarheid samen toewerken naar een gezamenlijk verhaal? Makers en burgers trekken zich samen terug met vragen, om middels een publiek forum de grote vragen in het leven te beantwoorden.  Er wordt toegewerkt naar een gezamenlijke performance die te zien is tijden Ruimtekoers Festival 2020. In het hele traject naar deze performance toe vinden er verschillende kennismakings- en studiosessies plaats onder begeleiding van deze drie experts.  

Vergezichten de voorstelling

In een restaurant in het hart van Arnhem Zuid komen wijkbewoners samen, en worden geconfronteerd met zichzelf door de ogen van de ander. Er wordt gedronken, geouwehoerd en gezongen. Een theatervoorstelling van Mensen Zeggen Dingen vol taal, muziek en kwinkslagen van malle burgers. Verwacht geen kant en klare hap, maar een lopend buffet, met ingrediënten uit alle windstreken.

Vrijdag 4 september van 20:00 tot 21:00 in Theater de Drieslag.
Zaterdag 5 september van 14:00 tot 15:00 in Theater de Drieslag.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Dioraphte en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Over de makers

Tim Lenders

Schrijver van Tim's Verhalen, medeoprichter van Mensen Zeggen Dingen en rijmelaar in de openbare ruimte. Tim Lenders heeft in de afgelopen jaren op Lowlands, Pukkelpop, Zwarte Cross, Solar en vele andere festivals gestaan en geeft lezingen, workshops en optredens in Nederland en Vlaanderen. Ook schrijft hij nummers voor muzikanten en is hij betrokken bij de lobby voor de culturele sector. 

Rocco Ostermann

Rocco Ostermann (1966) is een Nederlands auteur, zanger en gitarist. Hij leerde zichzelf gitaar te spelen en zingen. Dat doet hij in bands als Magic Fish, The Bruurkes, Donnerwetter en Shaking Godspeed. Naast de bands is hij solo actief. Hij zingt jaarlijks in Dinxperlo op het podium van de Blue Lake Proms in samenwerking met Psalm 150, een fanfareorkest. Met zijn vertolkingen van Cash, the American Recordings gaf hij optredens in onder andere Nederland, Duitsland en Ierland. Naast muziek schrijft hij columns en poëzie. In 2018 bracht hij het boek uit 'De Buitenstaander'.

Liselot Mol

Liselot Mol (25) heeft kleinkunstopleiding Selma Susanna in Amsterdam afgerond. Mol schrijft liedjes. Met kwetsbaarheid en humor vliegt ze thema's aan die menig mens zal herkennen. Als tiener stond ze al in verschillende jeugdtheaterproducties en inmiddels heeft ze met eigen liedjes in Amsterdam, Arnhem, Gorinchem, Woudrichem, Amersfoort en Utrecht op kleine podia en huiskamerfestivals gestaan. In 2018 is ze begonnen aan de opleiding Docent Theater op ArtEZ en zoekt ze naar nieuwe vormen om haar kleinkunstachtergrond in te gieten.