Tina Lenz & de winkeliers van De Drieslag Proef de Drieslag, ontmoet je buren, vier de zomer! Sunshower Picknick

Heb jij ook zin in de zomer? Kom naar de Sunshower Picknick op 7 augustus op De Drieslag

Alle Malburgers zijn door de winkeliers van De Drieslag van harte uitgenodigd voor een zomerse picknick op het Winkelcentrum. De winkeliers hebben speciaal voor de Sunshower Picknick zomerse lekkernijen voor je klaar staan. Zo ontdek en proef je de Drieslag & vier je samen met je buren de zomer!

Flyer SunShower Picknick

Hoe werkt het?

Op het winkelcentrum worden zitjes gemaakt zodat iedereen plek heeft. Naast het gezellig samen eten en drinken is er ook muziek, dans en workshops voor kinderen. De picknick kost slechts 2,50 euro per persoon en er is plek voor 100 buren. Reserveren is niet verplicht, wel slim. Ook op locatie is de mogelijkheid om kaartjes te kopen.

Het programma van de Sunshower Picknick

Van 11:00 uur tot en met 14:30 uur kun je picknicken op een feestelijke Drieslag! Voor 2,50 proef je alle gerechten en culturen van het winkelcentrum.

Voor kinderen is er de workshop ‘Verhalen die Stralen’. De zomer staat voor zonnestralen, dus, waar ga jij van stralen?

Laat je verrassen door drie hiphop dansers onder leiding van Ruben Chi! En … laat ook je eigen dansmoves zien!

De hele dag is de mobiele DJ van de Spinkit aanwezig. Dus, schrijf je verzoeknummertjes maar vast op, De Drieslag wordt supergezellig!

Wat eten we tijdens de Sunshower Picknick op De Drieslag?

Voor 2,50 euro per persoon heb je een supervolle picknicktas met allerlei lekkers. Samengesteld door de winkeliers:

David van Toko Indrajaja: “Ik serveer pudding met kokosachtige blokjes erin en met losse bakjes met fruit erbij.”

Karim van Almostakbal: “Wij delen onze olijven. Eventueel doen we er nog iets anders lekkers bij, maar dat laat ik nog even een verrassing!”

Sanger van Restaurant Mesopotamië: “Verse tzatziki en humus, dát gaan wij maken voor de picknick van 7 augustus”

Mardin van Drieslag Market: “Ik maak iets zoets. Ik denk Baklava. Zelf ben ik eigenlijk helemaal niet zo van dat hele zoete eten, haha, maar lekker is het wel!”

Sehbas van Drieslag Bakkerij: “Voor de picknick? Dit is een bakkerij, dan maak ik brood, natuurlijk!”

Groenteman Frits: “Ik zorg voor iets zomers en gezonds, net wat er rond die dag voorhanden is. Iedereen krijgt een heerlijk bakje met fruit!”

Vier de lente met Norooz, en nu de zomer met de SunShower Picknick

De Drieslag winkeliers, diverse inwoners en betrokkenen uit de Arnhemse wijk Malburgen organiseren als erfgoedgemeenschap samen met design antropoloog Tina Lenz en het team van Bureau Ruimtekoers het lenteritueel Norooz en vieren zo het begin van de lente en de terugkeer van het licht. Op deze wijze werken zij zowel aan het openen van het van oorsprong Perzisch ritueel met als doel deze cultuuruiting eigentijds en klaar voor de toekomst te maken in deze stedelijke context. Anderzijds verbinden zij gemeenschappen in de wijk en brengen zij culturen bij elkaar met als doel de leefbaarheid van de wijk te verbeteren met en voor iedereen. Dit programma is onderdeel van het stadsmakersprogramma Ritueel Geopend.

Samen picknicken, dansen, luisteren naar muziek en het ontsteken van vuren zijn de elementen die Norooz, Norooz maken. Echter, door de coronamaatregelen was er weinig mogelijk in de lente van 2021. Daarom is de picknick verplaatst naar de zomer, om zo samen de zomer te vieren en alsnog het nieuwe jaar samen in te luiden.