Team Ruimtekoers, Kim Waterlander, Marjanne Kuipersre.Tale Concept Warehouse (2015)

Niks massaconsumptie, maar inhoud!

Ons winkelgedrag verandert in hoog tempo. Door verkoop via internet verdwijnt het middensegment. Ruimtekoers gelooft dat het in de toekomst steeds meer gaat over recreatief winkelen. Er is behoefte aan prikkelend vermaak, beleving, (hi)storytelling en onthaasting.

Tijdens Ruimtekoers 2015, van 17 maart tot en met 11 april 2015, zetten we een gevarieerde collectie van kunstenaars, ontwerpers en designers in de spotlights. Hun producten hebben een inspirerend verhaal of statement. Ruimtekoers is geïnteresseerd in het verhaal achter het product en de weg ernaar toe. Waarom hebben de ontwerpers de keuzes gemaakt die ze hebben gemaakt? Wat is hun inspiratiebron en wat willen ze bereiken?

Deze conceptstore onderscheidt zich van ‘normale’ winkels door een breed assortiment. Een combinatie van niet-alledaagse producten die prikkelen. Lokaal, regionaal en landelijk, er is zorgvuldig gekozen op context. In de warehouse kun je terecht voor de nieuwste trends op modegebied. En verrassende kunst en topic-design waar het verhaal achter de producten centraal staat. Ook voor heerlijke koffie, verrassende amuses en interessante lectuur kun je er terecht! Kortom, bezoek die store!

Het ontwerp voor de store is gebaseerd op een systeem waarbij er voor elke kunstenaar of ontwerper een ruimte gecreëerd wordt. Die kan hij of zij naar de eigen hand zetten. Het systeem is zo ontworpen dat het op elke wijze ingezet kan worden. En ook zo omgebouwd en verplaatst zou kunnen worden. Dit past bij het karakter van het festival. Een tijdelijke pop-up store die ten alle tijden weer op andere locaties ingezet kan worden. Ontwerp Re.tale door Marjanne Kuipers & Kim Waterlander. Re.Tale bevond zich aan de Nieuwstad 95 in Arnhem. Nu is er een sportschool in gevestigd.

Deelnemende ontwerpers

Tijdens Ruimtekoers zetten we een gevarieerde collectie van kunstenaars, ontwerpers en designers in de spotlights. Hun producten hebben een inspirerend verhaal of statement. Ruimtekoers is geïnteresseerd in het verhaal achter het product en de weg ernaar toe. Samen met KunstLAB sloegen we de handen in een om een speciale makersmeeting te organiseren in Re.Tale. Hierbij staan nieuwe makers, designers, wetenschappers en technici centraal. Zij zullen zich zelf presenteren onder het genot van een hapje en een drankje. Deelnemende ontwerpers aan Re.Tale zijn: Floor Nijdeken, Nothing, Klaas Kuiken en Dieter Volkers, Casper Tolhuisen, Plott, Joris de Groot, Moyca Gort, Kirstie van Noort, Rick Tegelaar, Extrapool, Hanneke van de Pol, Yur en Ingeveldt, K Studio, The South is Blooming, Broer en Zus, MK Switch It, Roppongi, Studio de Winkel, Talulabelle, Carola van Benthum.