Team RuimtekoersA place to be, eat & play (2015)

A place to be, a third place

Een plek om te zijn, eten, spelen en nog veel meer. Het voormalige ABN AMRO gebouw kent een geschiedenis waarin geld een grote rol speelt. Anno 2015 transformeert Ruimtekoers het pand om in een zogenaamde ‘third place’. Een plek waar vooral emotioneel contact een rol speelt. Een plek waar je naast je werk en wonen ongedwongen kunt zijn. Het is een plek waar je vrienden, familie of vreemden ontmoet. Waar je consumeert omdat het moet of omdat het kan. Waar je uitgaat of waar je graag bent omdat het er aangenaam is.

Ruimtekoers gelooft dat het tijd is voor structurele verandering van de binnenstad. Tijd voor ruimte voor creativiteit en ondernemerschap. Tijd voor het bundelen van krachten! In A PLACE TO BE kun je terecht vooreen lunch of dineer, voor heel veel bijzondere kunst, voor inspirerende films en documentaires, voor ontspanning en rust, voor raves en kinky dance moves, voor interaction design, een borrel en meer…

De stadskeuken A place to eat opent haar deuren!

In de stadskeuken kun je terecht voor de inwendige behoeftes. Gezamenlijk eten, proeven en proosten staat voorop. De sfeer is stoer, aards, bourgondisch en middeleeuws met een stevige moderne twist. Het restaurant is als een huiskamer; dat betekent dat je eet wat de pot schaft. Wekelijks bereid de kok drie lunch gerechten. Voor het diner brengt de kok één vlees-, één vis- en één vegetarisch gerecht op het menu.

Iedere zondag is het kliekjesdag. Vind jij het ook zo zonde je leftovers in de prullenbak te moeten kieperen? Gedurende het festival neem je iedere zondag je kliekjes mee naar ons restaurant. Voor € 1,50 maakt de kok er weer een heerlijk verrassend gerecht van.

A place to play: apenkooien voor iedereen

“Apenkooi was het allermooiste wat er was.” zo schetste Theo Maassen in zijn cabaretvoorstelling “Neuk het systeem”. En wat betreft het Apenkooien, geven we hem daar helemaal gelijk in.

Apenkooi is het allerleukste wat er IS. Want gedurende de hele maand Ruimtekoers kun je terecht in A Place To Be om net als vroeger, weer helemaal uit je dak te gaan. Springen, klimmen, koprollen en voetjes van de vloer. Ruimtekoers en Sportbedrijf Arnhem maken het mogelijk. En… er is ook een ballenbak, strikt en alleen voor volwassenen! 😉