Introdans, Studenten ArtEZ, Senioren van ZuidNors & Sous (2017)

Generaties en werelden ontmoeten elkaar

In Nors en Sous gingen 18 seniore wijkbewoners (vanaf 65 jaar) onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn van Introdans in duet met 12 studenten van ArtEZ BA Docent Dans. Het publiek wandelde tijdens Nors en Sous van kamer naar kamer, achter elke deur was een ander verhaal te ontdekken. Verschillende werelden kwamen bij elkaar: jong en ouder, noord en zuid (Nors) en (Sous).

De repetities met de senioren en de studenten van ArtEZ BA Docent Dans vonden plaats in de weken voorafgaand aan Ruimtekoers. Zij startte met een ‘First Dates’ bijeenkomst in Arnhem-Zuid waar koppels werden gevormd via een blind date. Onder leiding van Adriaan Luteijn gingen de studenten en senioren aan de slag in de woonkamer van de oudere deelnemer. om samen het duet te maken. Het artistieke concept en de regie is in handen van Adriaan Luteijn/Introdans. De styling van de dansers wordt verzorgd door Ben Voorhaar van Karisma Costumes.


Over de makers

Adriaan Luteijn

Sinds 2005 is Luteijn artistiek manager van Introdans Interactie.  In 2003 ontving hij voor zijn werk de Aanmoedigingsprijs van het Dansersfonds ’79 en in 2008 de Kunstfactor Dans Oeuvreprijs. De Kunstfactor-jury roemde de (inter)nationale reikwijdte van zijn werk, de uitstraling naar een breed publiek en Luteijns originele stijl. Tijdens END OF SEASON 2018, de seizoensafsluiting van Introdans, werd Luteijn dan ook erkend voor zijn bijzondere werk en in aanwezigheid van prinses Margriet benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.