Project Wildeman Nachtvlucht (2019)

Project Wildeman heeft op Ruimtekoers een moderne installatie geplaatst van vijf halfopen zwarte kubussen, waarin ze hun voorstelling Nachtvlucht drie keer hebben gespeeld. Project Wildeman maakt experimentele live-muziek door middel van omgevingsgeluiden te vermengen met hun eigen stem en elektronische muziek. Met Nachtvlucht brachten we een ode aan de zon. De in een cirkel gezette zwarte kubussen vormden een eigentijdse stonehenge en zonnewijzer. De voorstellingen werden met zonsondergang én zonsopgang gespeeld. Een ware ervaring.

Een voorstelling als gezamenlijk ritueel.

Tijdens de voorstelling liet Project Wildeman het publiek opstijgen in hun ‘ruimteschip’ en weer landen in Malburgen. Het publiek nam plaats in een cirkel tussen de kubussen, met ieder een fleecedeken en een witte steen. Halverwege de voorstelling werd iedereen uitgenodigd te komen liggen in de cirkel – het ruimteschip. De anderhalf uur durende voorstelling was niet alleen een theatrale muziekvoorstelling – het was een gezamenlijk ritueel. Zo creëerde deze voorstelling waardevolle betekenis in de openbare ruimte.

De Wildeman Space is ook gebruikt voor andere Ruimtekoers activiteiten, zoals acroyoga, een mini retraite en een muziekvoorstelling. De rituele plek met zwarte kubussen zijn een soort natuurlijke afscheiding van het festival, een autonoom ‘wereldje’, waar nog vele andere activiteiten bleken te passen.


Over de makers

Project Wildeman

Project Wildeman maakt rauwe, eigentijdse rituelen die moeiteloos laveren tussen primitief en futuristisch, lichamelijk en virtueel. De kracht van Project Wildeman is de overgave – zowel in de fysieke uitputtingsslagen die het gezelschap ondergaat als in de kwetsbaarheid in het contact met het publiek. Volg Project Wildeman op Facebook, Instagram en Twitter.