Richard Kofi Malburgen Mixtapes

Jouw verhaal op de mixtape van Malburgen!

De superdiverse Arnhemse wijk Malburgen verandert in rap tempo. Hoogbouwwoningen worden vervangen door duurdere eengezinswoningen en ook voor het lokale winkelcentrum zijn er toekomstplannen om dit aan te pakken. Nieuwe mensen, ideeën, wensen en dromen komen de wijk binnen, met als gevolg dat andere mensen, ideeën, wensen en dromen noodgedwongen verdwijnen. Dit zijn de gevolgen van gentrificatie, vanuit goede bedoelingen van de overheid om de wijk op te waarderen verandert de leefomgeving voor veel bewoners enorm.

Maar er valt iets op… Ook al dringen deze veranderingen de persoonlijke levens van de Malburgers binnen, toch weten ze de door hen ontworpen manieren van samenzijn te behouden. In buurthuizen, restaurants, scholen en in de publieke ruimte komen mensen samen om te dansen, eten en te bewegen.

In drie bijeenkomsten duikt kunstenaar, curator en Arnhemmer Richard Kofi in de wereld en de bijzondere verhalen van Malburgen. Hij gaat in gesprek met buurtbewoners, die aan tafel zitten met kunstenaars en onderzoekers. Samen brengen ze hun wijk en de ontwikkelingen in kaart; Voor wie is Malburgen betaalbaar? Wie kan er straks nog z’n favoriete levensmiddelen vinden? En wie herkent zichzelf in de toekomstplannen van de wijk?

Al deze verhalen gebruikt kunstenaar Richard Kofi als inspiratie voor een kunstwerk speciaal voor Malburgen.

Houdt deze pagina in de gate voor updates over de bijeenkomsten! Toch alvast meer weten?

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Mondriaan Fonds

Over de makers

Richard Kofi

Richard Kofi is opgegroeid in de wijken van Arnhem-Zuid. Hij werkt als curator en maker en is zeer betrokken bij de Black Lives Matter beweging en het promoten van dekolonisatie, inclusiviteit en diversiteit binnen culturele instellingen.