De MalburgersHet Grote Wijkdiner op 3 en 4 september

Hee buur! Eet je mee?
Proef Malburgen, ontmoet je buren & vier de zomer!

Kom je ook naar Het Grote Wijkdiner in Malburgen? Op Winkelcentrum de Drieslag eet je samen aan lange tafels de lievelingsgerechten van je buren: bedacht én gemaakt door échte Malburgers. En tijdens het diner treden verschillende Malburgers én artiesten uit heel Nederland op. Zo komen er buren zingen, trompet spelen, theater maken en misschien dat we zelfs een beetje gaan dansen. Zo maken we samen Het Grote Wijkdiner.

Kosten voor een lekker gevuld bord eten zijn slechts € 5,00 euro per persoon. 

Hoe werkt het?

Op het winkelcentrum worden lange tafels neergezet zodat iedereen plek heeft. Naast het gezellig samen eten en drinken is er ook muziek, dans en workshops voor kinderen. Een lekker gevuld bord eten kost 5,00 euro per persoon en er is plek voor 150 buren. Reserveren is niet verplicht, wel slim. Ook op locatie is de mogelijkheid om kaartjes te kopen.

Wat ervaren we?
Optredens van Malburgers en muzikanten uit heel Nederland!

Tijdens het diner treden verschillende Malburgers én artiesten uit heel Nederland op. Zo komen er buren zingen, trompet spelen, theater maken en misschien dat we zelfs een beetje gaan dansen met dj’s. Zo komt er een gospelkoor, een operazangeres en een dansgroep!

Wat eten we?
De lievelingsgerechten van Malburgers

Samen met 8 buren bedenken en maken we het gerecht dat we eten aan lange tafels. De acht buren delen hun lievelingsgerechten en het achterliggende verhaal met chef-kok Allon Cheng van Stichting Vitanos. Vervolgens zorgen ze ervoor dat het door maar liefst 150 mensen kan worden gegeten. Zo eet je dus de lievelingsgerechten van je buren!

Op het menu

Op het menu:

Zaalouk van Riham

“Elke zomer gaan we naar Marokko. Dat is het aubergineseizoen, dan zijn aubergines op zijn lekkerst. Zaalouk kun je koud eten, dus het is een ideaal gerecht om mee te nemen naar het strand.” Doordat je de groenten kookt, wordt het meer een soort smakelijke dikke, gevulde saus die je kunt eten met brood.

Cassavesoep van Ursila

“Cassavesoep maak ik heel vaak, als voorafje. Of pindasoep, ook heerlijk. Maar veel mensen zijn allergisch voor pinda’s, dus ik koos voor het Wijkdiner de cassavevariant” Een typisch Surinaams gerecht. Je maakt het heel gemakkelijk. Cassave is een soort wortel die je kunt krijgen bij de toko.

Rendang van Rico

“Mijn moeder had veel Indische vriendinnen, van hen kwam ook dit recept. Ik maak het nu nog steeds graag. ’s Ochtends zet ik het vlees al op en dan gaandeweg de dag komt er steeds wat bij en suddert en pruttelt het gaar.” Rendang dus, maar voor het Wijkdiner op z’n vegetarisch. Rico niet onbekend wat zijn zoontje van 7 is al overtuigd vegetariër!

Stimpstap van de moeder van Frits

“Ik kom uit een gezin van acht jongens. Heerlijk was dat vroeger, hoe groter de familie, hoe leuker. Mijn ouders werkten hard en hadden daar plezier in. Dat hebben ze ons meegegeven, want we zijn alle acht ondernemers geworden. Mijn vader schilde de aardappels, en die gingen de volgende dag in de Stimpstamp van mijn moeder, met rauwe andijvie en spekjes. Heerlijk!”

Sajoer Lodeh van David

“Mijn moeder maakte dit gerecht vroeger wel eens. Maar ik heb het pas echt zelf leren maken van de meewerkende kok die we voorheen hadden, hier in de zaak. Het bereiden gebeurt via een vast stramien, het is geen kwestie van simpelweg alle losse ingrediënten bij elkaar in de pan stoppen!” Het is een mix van onder andere worterl, uit, boontjes en bloemkool, lekker!

Kutlk van Sehbas

“Vertellen over eten? Je kunt het beter proeven! Ik ken dit lekkers van vroeger thuis, mijn moeder maakte het vaak. Het gaat ongeveer zo: je mengt rijst en griesmeel en dat te kook je, zodat je er daarna een soort balletjes van kunt kneden met kruiden of ui erdoorheen. Dat vullen we met vlees, maar nu met groenten. Het is speciaal voor … naja, je kunt het eigenlijk altijd wel eten!

Vegetarische Poulet DG van Jikke

“Dit gerecht heb ik leren kennen toen ik vrijwilligerswerk deed in Kameroen. Ik zat daar in een gastgezin en ontmoette er spontaan mijn grote liefde, inmiddels mijn man. Ik ontdekte ook dat er een kipgerecht is, Poulet Directeur Général, dat je klaarmaakt als er een speciale gast op bezoek komt of bij een speciale gelegenheid, dus voor het Wijkdiner leek me dit het meest gepaste gerecht!”

Ashak van Morwarid

‘Ashak’, hoort echt op tafel als er visite komt. “In Afghanistan is eten, vooral binnen traditionelere families, heel belangrijk. Visite is altijd welkom. Eerst bellen of het uitkomt – zoals in Nederland gebruikelijker is – dat kan daar echt niet. In mijn recept kies ik voor de originele variant dumplings met prei als vulling. Eigenlijk moet er gehaktsaus op, maar speciaal voor het wijkdiner is het nu vegetarische saus van bruine bonen, net zo lekker!”

Er is nog meer:
een programma speciaal voor kinderen met insecten, kunst en theater

Op zaterdag 4 september is er van 12:00 tot en met 16:00 uur van alles te doen voor de kinderen!

Theatermakers

Theater door Collectief VIER

In de voorstelling …Wat jij niet ziet zien we vier meiden. Ze staan op een schoolplein en ze wachten. Ze vonden in hun schooltas een briefje met daarop: “Klaar voor de strijd? Drie uur bij het duikelrek.” De meiden verdenken de jongens van deze uitdaging, ze spelen wel vaker jongens tegen de meisjes. Het is bijna drie uur en ze zijn er klaar voor … !

Het Soul Search City Spel

Of je doet mee aan het Soul Search City Spel. We gaan de wijk in op zoek naar verloren stukken uit “de wijk van de toekomst”, die uit elkaar is gevallen. Na de speurtocht komen we bij elkaar om alle gevonden stukken bij elkaar te leggen en een nieuwe wijk te maken. Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je hier dan aan!Soul Search City

En leer alles over ..
de insecten op Winkelcentrum de Drieslag!

Leer alles over insecten en hun ecosystemen! Hoe zien de insecten eruit? Hoe slapen ze en wat eten ze? Je leert het allemaal samen met Natuurcentrum Arnhem, Het KinderWijkTeam en Heel Arnhem Zoemt.

Insecten in het heel groot!

Hoe ziet een insect eruit? Ontdek het via microscopen, dan worden ze eventjes heel groot! Je mag ze ook even vasthouden!

Hoe slapen de insecten eigenlijk?

Laten we de insecten een handje helpen. We bouwen op De Drieslag een groot bijenhotel! Daar slapen de bijen dan in. Doe je mee?

En wat eten de insecten?

Bijen eten nectar van bloemen en maken er honing van. Om de bij te helpen maken we zaadbommen. Zo groei je straks bloemen in je eigen tuin!

vrouwen op strobalen

Samen maken we Het Grote Wijkdiner

Het Grote Wijkdiner wordt samen gemaakt met: Albert Heijn, Almostakbal, Asia Wok, Baars Optiek, Bakkerij Dilan, Bakkerij Drieslag, Barbersalon Renas, Bea’s modezaak, Broodje Zuid, Bloemenhuis Alida, Bureau Ruimtekoers, Cafe Zuid 2.0, Data S. Telecom, De Koning Slagerij, Drieslag Market, Frits Groente & Fruit, ‘t Haarhuys, Kapsalon Aynur, Kapsalon Shko, Mien v/d Markt, Restaurant Mesopotami, Seren Supermarkt, Toko Indradjaja, Toko Ons Huis, IJssalon Zuid, Vivant Peters, Zabka Supermarkt. Natuurcentrum Arnhem, Het Kinderwijkteam, D.W.S., Theatergroep Overmalbruggen en nog vele vele anderen.