Project Wildeman Het geluid van Zuid (2017)

Arnhem-Zuid als een muzikale stadsjungle

Het muziektheater van Project Wildeman nam je mee naar de stadsjungle van Arnhem-Zuid. Een plek waar high-tech en primitief gedrag zich verbinden en elkaar afstoten. Een man staat in de bus te schreeuwen tegen zijn telefoon, een café zit vol internettende mensen, een meisje deelt haar locatie met vrienden. Op Festival Ruimtekoers ontwikkelden de mannen van Project Wildeman een nieuwe performance.

Op Festival Ruimtekoers ontwikkelden de mannen van Project Wildeman een nieuwe performance. Opnames van geluiden uit Arnhem-Zuid en korte gesprekken met bewoners vormen de basis van een eigen klankwereld. In de interviews vragen ze Arnhemmers hoe zij zich verhouden tot technologie en tot hun omgeving. Met Project Wildeman trok je dwars door de stadsjungle. Een wereld gemaakt door het samensmeden van moderne technologische muziek met oerlichamelijkheid, rauw stemgeluid en tribale muziekinstrumenten. Het resultaat is een energieke muzikale mix met de oerkracht van Arnhem-Zuid.

Tijdens het festival traden ze vijf keer op, maar tussen de optredens door waren ook de repetities te bezoeken in hun open atelier. Samen met ArtEZ Muziektheater hebben we de ruimte gevonden voor een stageplek bij het gezelschap.

Over de makers

Project Wildeman

Project Wildeman maakt rauwe, eigentijdse rituelen die moeiteloos laveren tussen primitief en futuristisch, lichamelijk en virtueel. De kracht van Project Wildeman is de overgave – zowel in de fysieke uitputtingsslagen die het gezelschap ondergaat als in de kwetsbaarheid in het contact met het publiek. Volg Project Wildeman op Facebook, Instagram en Twitter.