Frank en MichielThe Cameo Series (2017)

Kunst in de samenleving smokkelen, en andersom

The Cameo Series is een installatie gebaseerd op een reclamefilmset. Je bent van harte welkom om hier een rol te spelen in een bekende reclame. Want op de juiste manier gezien worden is minstens zo belangrijk als het talent en de kennis die je bezit. Kunstenaars Frank en Michiel combineren hun werk en persoonlijke authenticiteit met een universele (beelden)taal. “Wij zetten humor en zelfrelativering in, om kunst de samenleving in te smokkelen en de samenleving de kunst in.”

The Cameo Series  van kunstenaarsduo Frank en Michiel is een installatie gebaseerd op een reclame-filmset. De foto’s en films die er gemaakt worden lijken op de setting van een reclame. Waarmee je een bekende setting kan nabootsen. Tijdens Ruimtekoers 2017 kun je op gezette tijden meespelen in een reclame.

The Cameo Series

The Cameo Series is ontstaan vanuit het gedachtegoed dat op de juiste manier gezien worden is minstens zo belangrijk is als het talent en de kennis die je bezit. Of de ‘oprechtheid’ die we zien in de media om ons heen wel zo oprecht is. Dat is iets waar je nooit helemaal zeker van kan zijn. Maar maakt dat uit? Heeft niet iedereen de voorkeur om zich beter voor te doen dan zij werkelijk zijn? En wat is werkelijk? Als we geen talent meer hoeven te hebben, kunnen we dan allemaal rijk en beroemd worden? Schaamteloos jezelf verheerlijken, dat is de oplossing!

Over de makers

Frank en Michiel

Kunstenaars Frank en Michiel combineren hun werk en persoonlijke authenticiteit met een universele (beelden)taal. “Wij zetten humor en zelfrelativering in, om kunst de samenleving in te smokkelen en de samenleving de kunst in.