Soul Search City: Maak een spel voor en over je eigen stad!

Arnhem, 026, de mooiste stad van Nederland. Toch? Of zie jij nog wel wat dingen die beter zouden kunnen in de stad? Werk mee aan het bedenken, maken en spelen van een groot spel in de publieke ruimte dat uitnodigt tot een gesprek over de stad en jouw wijk. We zoeken vijf jongeren (circa 16 t/m 22 jaar) die samen met beeldend kunstenaar Yasser Ballemans in negen dagen het Soul Search City spel ontwikkelen en maken. 

duim omhoog

We beginnen met workshops van experts en een onderzoek naar wat er speelt in Arnhem Zuid. Dan gaan we gaan aan de slag met hout, metaal en gerecycled kunststof. We eindigen met het spelen van het spel, samen met mensen uit de wijk, mensen van de gemeente en wie weet doet zelfs de burgermeester wel mee! Wil jij dat jouw stem gehoord wordt? Ben je creatief of hou je van games? Laat dan even weten of je kan! Het project bestaat uit 3 stappen: 

 1. Gamestorm – Onderzoeken

We doen workshops met experts en kijken hoe we die kennis kunnen gebruiken om in kaart te brengen wat de wijk kenmerkt. Tot slot bedenken we hoe een spel deze thema’s kan behandelen. 

Deze workshops vinden plaats op 15, 16 en 22 januari

2. Gamebuilding – Maken

Handen uit de mouwen. We gaan zagen, schilderen, schroeven en lijmen om het spel te maken dat we hebben bedacht. Trek kleding aan die vies mag worden. Wij zorgen voor genoeg gereedschap! 

Deze workshops vinden plaats op 2, 3 en 9 april

3. Gameplay – Presenteren

In september presenteren we het Soul Search City spel. We nodigen bestuurders, ouders, jongeren en andere interessante mensen uit om mee te doen en al spelend een gesprek aan te gaan over de wijk. 

Deze workshops vinden plaats op 2, 3 en 10 september

Meedoen of vragen?

Heb je vragen? Mail dan renee@ruimtekoers.nl! Als je wilt meedoen, kun je meteen het volgende formulier invullen