Sneak peak programma Ruimtekoers is terug!

Kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers keert terug! Dit keer niet in lege kantoor- of winkelpanden, maar in de buitenlucht. Van 3 tot en met 7 juli worden twee bijzondere buitenlocaties in Malburgen omgetoverd tot bruisende ontmoetingsplekken. In het restaurant worden de lekkerste recepten uit Arnhem-Zuid geserveerd. Vijf dagen lang kun je genieten van theater, muziek, kunst en workshops. Ondertussen verken je samen met makers, publiek en bewoners nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor de stad van de toekomst. 

In mei maken we het gehele programma bekend. Kun je niet wachten, lees dan snel verder wat er allemaal bevestigd is.

Samen eten in A Place to Eat

Goede gesprekken ontstaan vaak tijdens het eten en daarom eet je op Ruimtekoers aan lange tafels. Chefkok en sociaal ondernemer Allon Cheng zwaait de scepter in het restaurant. Onder zijn leiding bereiden stadsbewoners hier hun lievelingsgerechten. Schuif aan en knoop een praatje aan met je tafelgenoten.

Kunst maken en beleven

Kunst verruimt je blik, wakkert je creativiteit aan en brengt gesprekken op gang. Zo presenteert Museum Arnhem op Ruimtekoers ‘Woordenfeest’, een project van productontwerper Erik Stehmann en grafisch ontwerper Dana Dijkgraaf. Zij gaan samen op zoek naar de woorden waarmee bewoners van Arnhem-Zuid zich verbonden voelen. Deze verwerken zij in een levensgrote installatie. Kunstenaar Yasser Ballemans werkt ook samen met de stad en verwerkt met wijkbewoners de rituelen van Arnhem-Zuid in een installatie.

Buiten de perken

Als je aan de stad denkt, denk je eerder aan beton dan aan groen. Maar er groeit meer dan je denkt. Pluk en proef de smaken van de stad met de mobiele moestuin van De Onkruidenier in samenwerking met cultuurcentrum Rozet en de wijkbewoners. De mobiele tuin krijgt na Ruimtekoers een vaste plek in Arnhem-Zuid.

Muziek, theater en literatuur

Aan muziek en theater geen gebrek op Ruimtekoers. Arnhems trots John Frost treedt op en muziektheatergroep Project Wildeman neemt je mee in bezwerende en rituele performances als ode aan en opgewekt door de zon. Dansen kan met dank aan poppodium Willemeen bij Yallah! Yallah! op Marokkaanse hiphop, reggaeton uit Egypte en Israël, speeddabke uit Libanon, trap uit Syrië en Palestijnse hiphop. Spoken word- collectief Mensen Zeggen Dingen haalt dromen en idealen op in de stad en verwerkt deze in literaire performances.

Ruimtekoers Talks

Architectuurcentrum CASA presenteert op Ruimtekoers een serie lezingen, gesprekken en workshops. Schrijver en programmamaker Bas Heijne sprak in 2016 al op Ruimtekoers over zijn visie op het collectieve gevoel van onbehagen in de samenleving. Dit keer laat hij zijn gedachten gaan over de kansen die hij ziet om dat gevoel te temperen. Wat is er na twee jaar allemaal veranderd?

#doejemee

Wil je zelf iets organiseren tijdens het festival? Dat kan via de Open Call van cultuurcentrum Rozet, kijk voor meer informatie op www.ruimtekoers.nl/doejemee.

Wil je niks missen? Like onze Facebookpagina en meld je aan voor het event.