Zwaai je mee? De filmmachine zwaait!

maandag 1 jul 2019 t/m 5 jul 2019 | Festivalterrein
Paardebloemstraat
Arnhem
route

Hoe zwaaiende mensen Arnhem-Zuid letterlijk een gezicht geven

De bewoners van Arnhem-Zuid zwaaien je tegemoet op grote schermen langs de Nijmeegseweg. Stichting Polly maakte van korte zwaaifilmpjes één lange zwaaifilm. Je bent tijdens Ruimtekoers van harte welkom om mee te zwaaien. Door een kort bezoek aan de Filmmachine kan je jezelf gelijk terug zien op het grote scherm.

Zo krijgt Arnhem-Zuid met poëzie, humor en vrolijkheid letterlijk een gezicht. De Filmmachine en de schermen vormen een tijdelijk herkenningspunt langs de drukke en brede Nijmeegseweg. Zwaai je mee?

Zwaai mee met de Filmmachine op het festival

Tijdens het festival, kun je op verschillende momenten in de Filmmachine zwaaien naar een camera. De Filmmachine is een kleine, ouderwetse tot studio omgebouwde caravan. Na zo’n 5 seconden zwaaien, kun je jezelf bewonderen op de grote schermen langs de Nijmeegseweg.

Workshop
Je kunt je eigen zwaaipartij meenemen in een analoog stukje film tijdens de workshops op vrijdag 5 juli, zaterdag 6 juli en zondag 7 juli. Van alle kleine zwaaipartijtjes worden a4’tjes afgedrukt.  Met wat knip- en plakwerk tover je deze om tot een flipboekje. Deelname aan de workshops is gratis.

Meedoen met de Filmmachine in Arnhem-Zuid op 10 en 13 juni

Stichting Polly gaat met de Filmmachine Arnhem-Zuid ontdekken. Op 10 en 13 juni vind je de Filmmachine in de winkelcentra van Arnhem-Zuid of bij de Decathlon. Alle filmpjes worden bewaard zodat je straks jezelf op de grote schermen ziet zwaaien. En misschien ontdek je wel je  buurvrouw of oma.  Meer weten of meedoen? Mail naar info@ruimtekoers.nl.

De maker: Stichting Polly

Polly maakt interactieve multimedia apparaten. Of met andere woorden: kunstinstallaties om je hoofd in te steken. Om diep na te denken, je ogen uit te kijken en jezelf te verrassen. Polly’s installaties zijn voor iedereen. Voor bejaarden, zwervers, peuters, stukadoors, studenten, festivaldirecteuren, alcoholisten, toeristen én voor de man die al 40 jaar bakker is bij de Hema.