De Toer van Zuid: Zed Revo

vrijdag 4 sep 2020 | 14:25 - 14:45 Winkelcentrum Elderhof
Elderveldplein
6843 BG Arnhem
route

Met de Tour van Zuid trekt er op 4 en 5 september een muziekkaravaan door verschillende wijken in Arnhem-Zuid. Op 4 september staat de Toer in het teken van singer-songwriters van Arnhemse bodem. Met zijn muzikale roots in de soul en blues treedt vrijdagmiddag voor jullie op: Zed Revo.

Zed Revo, aka Eddie Zadrak, is in Arnhem en omstreken bekend als de voormalige bassist en co-writer van de Hip Hop-Soulband JohnFrost.  Daarbij is hij ook de leadzanger, gitarist en songwriter, van de driemansformatie Elastic Time Traveler (ETT). Zed Revo is een autodidact- maar muzikale duizendpoot. Hij heeft in verscheidene kleine theaterproducties gewerkt als performer en componist.  Bijzondere projecten met dj-producers, woordkunstenaars, theatermakers, en artiesten uit de wereld van elektronische muziek, Hip Hop etcetera etcetera toonden zijn creativiteit, veelzijdigheid en mogelijkheden in die disciplines aan.  Enkele namen die hierbij de revue passeren: Barros,   Featherweights, Henning, Keedie (Theatermaker/regisseur), Oshunmare en Tim Lenders (Mensen Zeggen Dingen).

Veelzijdigheid toont hij ook in de songs die hij schrijft en zingt. Zijn stem kan je soms doen denken aan o.a. Lenny Kravitz of aan de Soul en Rhythm & blues uit de jaren ’60 en ’70. Dat laatste is ook zijn comfort-zone zegt hij zelf omdat hij met de muziek uit die tijd is opgegroeid.  Hoewel hij het niet schuwt om buiten die veilige zone te treden met muziek die je anders zou omschrijven. Als het maar recht uit het hart komt zegt hij zelf.

“Dan speel je het niet maar bèn je het” , aldus Zed Revo

Daar komen zijn songs ook vandaan, uit het hart. Zed Revo zingt met passie en soul. Voor hem is zijn muziek soms therapeutisch en helend.  Maar voorop staat het kunnen creëren, performen en de luisteraar willen raken met zijn songs.  Als een verhalenverteller neemt hij je dan mee in, soms persoonlijke verhalen, die hij met zijn songs verteld. 

 

Helaas hebben we dit jaar te maken met Covid-19. We kunnen iedereen in zoverre gerust stellen: ons hele programma is opgezet zodat het past binnen de geldende maatregelen. Blijf thuis wanneer je klachten hebt. Kijk voor alle praktische maatregelen hier.