Aan de slag met de OnkruidenierCollege over de paardenbloem in Werkplaats de Paardenbloem

vrijdag 5 jul 2019 | 13:30 - 17:00 Werkplaats de Paardenbloem
Paardebloemstraat
Arnhem
route

Leer en proef alles van de paardenbloem in dit college!

De groene publieke ruimte bevat vaak een hoop spontane gasten. Tot een paar jaar terug zouden we deze met allerlei bestrijdingsmiddelen te lijf gaan. Maar nu ligt er een schatkamer aan onbenut potentieel. En dat begint al in het gazon.

In Malburgen is een overvloed aan paardenbloemen die de Onkruideniers tegen kwamen. Er is niet één paardenbloem en vandaag leren we de diversiteit aan verschillende paardenbloemen ontdekken met Karst Meijer. Als echte kenner is hij al bijna 40 jaar bevlogen over de wereld van de paardenbloem. Samen met Karst ontdekken we de wondere wereld van deze plant.

Programma

  • 14.30 – 15.30: College met paardenbloemen expert Karst Meijer
  • 15.30 – 16.30: Reflectie in werkplaats de Paardenbloem met Karst
  • 17.00 – 18.00:  Afsluiting en proeverij
  • Meld je aan voor de workshop via contact@onkruidenier.nl

Werkplaats de Paardenbloem

De Onkruidenier opent op Ruimtekoers Festival Werkplaats de Paardenbloem! Met de paardenbloemen geoogst rondom het festivalterrein maakt de Onkruidenier een koffiedrank, gelei én een salade voor in het restaurant A Place To Eat. En het mooie is, jij kan meehelpen! Oh en proeven natuurlijk. Iedere dag kan je opnieuw iets leren over de Paardenbloem, Malburgen én het Onkruidenierschap.

Hoe die gele paardenbloem je alles vertelt over Malburgen

De Onkruidenier is in het groen van Malburgen gedoken en zag dat het groen geel geworden was. Een gele deken van paardenbloemen. Waarom groeien er in Malburgen eigenlijk zoveel paardenbloemen?  De Onkruidenier raakte helemaal gefascineerd door deze overbekende wilde plant. Wil je meer weten over dit project? Lees dan hier verder.

Over de makers: De Onkruidenier, Rozet en WijkLab

Jonmar van Vlijmen en Ronald Boer zijn samen de Onkruidenier. Door nieuwe of vergeten kennis over wilde planten te ontdekken zoeken zij naar de relaties tussen stadsplant en stadsmens. Het WijkLab Malburgen biedt ruimte voor ontwikkeling in Malburgen, Arnhem-Zuid. Samen met denkers, doeners, makers en dwarskijkers van jong tot oud maken ze samen het verschil in de leefomgeving. Met meer dan 120 verschillende nationaliteiten is Malburgen een bruisende, multiculturele wijk. Rozet organiseert activiteiten, verbindt mensen en organisaties en ondersteunt de initiatiefnemers in de wijk.

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.

Op uitnodiging van Ruimtekoers ontwikkelt de Onkruidenier Werkplaats de Paardenbloem in samenwerking met:
Onze partners: Cultuurcentrum Rozet & WijkLab Arnhem
Ruimtelijk ontwerp: Collectief Soepel.
Inhoudelijke bijdrage en college: Karst Meijer
Illustratie: Maaike Besseling
Programma workshops: Lucila Kenny, Brouwerij Nevel en Gijsje Goedhart