CASA presenteert de serie Waar zit je hotspot: Hoe gelukkig te zijn in de openbare ruimte

maandag 1 jul 2019 t/m 5 jul 2019 | Festivalterrein
Pinksterbloemstraat
Arnhem
route

Hoe gelukkig te zijn in én met de openbare ruimte in de stad!

De openbare ruimte is de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we doorheen lopen,  spelen, sporten en relaxen. Daarmee is die ruimte cruciaal voor de stad – zonder dit bindmiddel zijn we een verzameling individuen en groepjes die allemaal op een eigen eilandje leven. Maar wat maakt dat een openbare ruimte geschikt is als ontmoetingsplek, dat die prikkelt om te bewegen of dat die de kwaliteit heeft om er gewoonweg gelukkig te zijn met een boekje of een goed gezelschap?

Tijdens Ruimtekoers gaat architectuurcentrum CASA op zoek naar het antwoord. We gaan onderzoeken én experimenteren. Vanuit welke idealen is de openbare ruimte van Arnhem-Zuid eigen aangelegd? En zijn deze idealen nog relevant? En hoe wordt die vandaag de dag gebruikt of vermeden? Wat is de rol van kunst of rituelen bij het activeren van die openbare ruimte?

We gaan in gesprek met filosofen, schrijvers en opiniemakers, ontwerpers en historici en we gaan op pad met een echte ontdekkingsreiziger. Ook schuiven makers, ontwerpers en kunstenaars  aan die werk hebben gerealiseerd tijdens Ruimtekoers.

Dit programma is onderdeel van de serie gemaakt door CASA: Waar zit je hotspot?! Onderdeel daarvan zijn de Opening met Bas Heijne, Ruimte voor kunst, kunst voor Ruimte met Hans van Houwelingen, het Arnhems Architectuur Animatie & Film Festival, het Ideaal van Zuid met Henk Wentink, de Rituelen van Zuid met Jori Wolf en Op safari door Zuid met Hans Jungerius.

Wil je een kaartje kopen? De kaartverkoop gaat 27 mei online.

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.

Dit programma komt tot stand ondersteuning van Stimuleringsfonds creatieve industrie.