Presentatie The Overlooked Sleeping Place

maandag 1 jul 2019 t/m 5 jul 2019 | Festivalterrein
Paardebloemstraat
Arnhem
route

Geheim Slapen in de Publieke Ruimte

The overlooked sleeping place, is een object van Rosalie Apituley wat men denkt te herkennen van iets. Een electriciteitskastje, advertentiezuil, bankje of een prullebak? Het biedt voor de geheimenontdekker een mogelijkheid één te worden met de stad.

De wereld is geconstrueerd rondom geheimen. Zonder geheimen zou de geordende structuur van de machine genaamd ‘maatschappij’ nog on-ge-olieder zijn dan die al is. Geheimen moeten er kunnen zijn, ze bepalen de mate van ‘magie’ die een stad in zich draagt. De hoeveelheid dingen die je nooit zal weten is immers oneindig. Om nog maar te zwijgen over de talloze geheime slaapplekken van onze mede aardgenoten.

Dit project is geïnspireerd op deze potentiële geheimen, die een stad in zich zou kunnen dragen. Neem bijvoorbeeld de aanplakzuil, in de volksmond ook wel ‘peperbus’ genoemd wordt. Ik heb mij vaak afgevraagd hoe de binnenkant eruit zou zien, en wat je allemaal niet zou kunnen doen met dit grote volume!

Over Rosalie Apituley

Rosalie is iemand die geheimen wil ontdekken, maar het ook prima vindt om ze te laten waar ze zijn, en ze on-ontdekt te laten. Na de zomer begint ze aan haar 3e jaar Product Design aan  ArtEZ, in Arnhem. Na haar studie wil ze samen met haar vriend een schip gaan bouwen.

Volg haar op Instagram.

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.

Dit is een onderdeel van het Open Call programma op Ruimtekoers georganiseerd door cultuurcentrum Rozet.