De cultuurimpuls in Arnhem-Zuid Wat bezielt de Zuiderling?

vrijdag 24 nov 2017 | 15:00 - 17:00 Hoofdkwartier: A Place To Be
Groningensingel 51
6835EB Arnhem
route

Arnhem heeft een lange traditie van ‘kunst in de wijk’. Cultuuraanjagers hebben de afgelopen jaren samen met bewoners, kunstenaars, maatschappelijke en culturele organisaties een impuls willen geven aan de ontwikkeling van de wijk en haar bewoners. Ook in Zuid. Denk aan twee edities ‘Zon op Zuid’, ‘Podium de Blauwe Kikker’, ‘kunstroute Focus á Locus’ het Immerloo Park festival, en meer recentelijk ‘Groeten uit…’, ‘de Place to Bieb’, ‘Zuid aan Zee’ en het RuimteKoers Festival met een groot aantal wijkprojecten.

Wat bezielt de Zuiderling?

Aan de ZuiderZiel Stamtafel maken we de balans op, kijken we terug en vooruit met aan tafel een keur van initiatiefnemers, kunstenaars, wijkprofessionals en andere betrokkenen. Wat is de zin en onzin van kunst in de wijk? Waar komen we vandaan en waar willen we naartoe? Wat bezielt de Zuiderling? Geen trage voorstelrondjes en lange betogen. Wel: beeld, geluid en korte interviews en discussies met mensen die het verschil willen maken met kunst & cultuur op Zuid.

Kunstbedrijf Arnhem

Dit programma-onderdeel is een initiatief van Kunstbedrijf Arnhem. Kunstbedrijf Arnhem heeft kennis en expertise in huis op het gebied van cultuureducatie en -participatie. Zij brengen partijen samen en verbinden ze met  elkaar. Tijdens Ruimtekoers organiseren zij verschillende workshops en activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen. Hierin gebruikt Kunstbedrijf Arnhem kunst en cultuur als uitgangspunt.

PRENTENBOEK LAAR WEST

In het kader van ArnhemZuidst maken naast volwassenen, ook kinderen een verhalenroute met als thema hun lievelingsplek in de wijk. Muziektheater De Plaats geeft dit vorm in samenwerking met basisscholen en Kunstbedrijf Arnhem. Gedurende Ruimtekoers is er een route vanuit kindcentrum de Kempenaer. Eerder dit jaar is een verhalenroute gemaakt met kinderen van basisschool de Laarakker. De resultaten daarvan zijn verwerkt tot een prachtig prentenboek zodat de verhalen niet verloren gaan en kunnen inspireren tot vervolgacties. Het prentenboek wordt feestelijk gepresenteerd tijdens de ZuiderZiel talkshow op vrijdag 24 november.