Drive in Cinema x Malburgen Saturday Night Fever

zaterdag 5 sep 2020 | 20:00 - 23:00 Winkelcentrum de Drieslag
Drieslag
Arnhem
route

Last but not least, tijdens de derde en laatste filmavond, presenteert de wijk Malburgen hun lievelingsfilm: Saturday Night Fever. In Saturday Night Fever speelt Travolta een arbeidersjongen in een Italiaanse wijk in Brooklyn, die een carrière in de danswereld ambieert.

De jonge aantrekkelijke Tony Manero komt uit een arm immigrantengezin en groeit op in Brooklyn, in het rauwe New York van de jaren 70. Hij en zijn vrienden dromen van een onbereikbare toekomst in Manhattan. Elke zaterdagavond ontsnappen ze aan de dagelijkse sleur in de discotheek. Tony is de koning van de dansvloer, hij wordt aanbeden door alle vrouwen én alle jongens. Als hij op een avond de mooie zelfbewuste Stephanie ontmoet besluit hij, na een aantal confrontaties met zijn familie en vrienden, samen met haar de stap naar het succesvolle Manhattan te wagen.

De film kreeg cultstatus door de wervelende danssequenties (choreografie van Lester Wilson) en de discomuziek van The Bee Gees.

Voorprogramma

Voorafgaand aan de film worden twee voorfilms getoond die speciaal voor deze avond door Go short geselecteerd zijn. Twee korte humoristische films over geluk en ongeluk. ‘Gratis’ laat zien hoe het winnen van ‘een minuut gratis winkelen’ onverwacht  kan uitpakken en ‘A Single Life’ neemt je mee in de wereld van een magische platenspeler.
Go Short Arnhem vindt plaats van 10 – 13 september. Tijdens dit vierdaagse evenement zie je de beste, meest ontroerende, en urgente Gelderse en internationale korte films in een breed en divers programma. Korte films voor iedereen!

Drive in Cinema x Ruimtekoers

Op donderdagavond 3, vrijdagavond 4 en zaterdagavond 5 september organiseren we de Drive In Cinema Zuid op de parkeerplaats aan het Werenfriedplein. Iedere avond vertonen we vanaf 20.00 uur een film die je met de auto kunt bezoeken. Het geluid van de film zenden we uit via FM, zorg dus voor een autoradio. De frequentie maken we op de avond zelf bekend via het scherm. Ticket: 15 euro per auto. 

Heb je een auto hoger dan 1,70 meter? Meld je dan op de avond zelf even bij een productielid of vrijwilliger, deze auto’s worden later geplaatst. We bieden zichtgarantie voor de voorste stoelen, op de achterbank is dit niet gegarandeerd (mag wel natuurlijk!).

Heb je geen auto? Dan hebben wij een beperkt aantal stoeltickets beschikbaar per avond. Mail naar doejemee@ruimtekoers.nl met het onderwerp ‘Stoel Drive in Cinema Zuid | Saturday Night Fever’ en vraag naar deze tickets. Dan kunnen wij samen kijken naar de mogelijkheden.