Hoe ziet de opstand van onze generatie eruit? Ruimtekoers Revolutie!

Ruimtekoers Revolutie
woensdag 22 nov 2017 | 17:30 - 21:00 Hoofdkwartier: A Place To Be
Groningensingel 51
6835EB Arnhem
route

Wie jong was in de jaren zestig, behoorde tot de  ‘protestgeneratie’; de generatie die de barricades opging,  in opstand  tegen oorlogen, kernwapens en ongelijkheid. Onrechtvaardigheid is er nog steeds. Thema’s als racisme, seksisme en armoede zijn nog altijd actueel. En wat te denken van klimaatverandering, misschien wel de meest urgente dreiging van deze tijd, maar we lijken niet verder te komen dan boze tweets en discussies op Facebook.  Is een nieuwe generatie Nederlanders het protesteren verleerd?

Of toch niet?

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat dingen écht veranderen? Moeten we weer met spandoeken de straat op? Of hebben wij, de huidige generatie, nieuwe manieren gevonden om in protest te gaan? En hoe ziet die revolutie er dan uit? Ruimtekoers revolutie: een filosofische avond waarbij we oproepen tot actie en onderzoeken hoe de revolutie er vandaag de dag uit zou zien. Met inspirerende sprekers en boeiende tafelgasten.

Ruimtekoers RevolutieRuimtekoers Revolutie

Sprekers en tafelgasten

Met: Antropoloog en schrijver Sinan Cankaya, schrijfster Eva Rovers, activist en columnist Anne Fleur Dekker, sociaal kunstenaar Domenique Himmelsbach de Vries en mede-oprichter van Ruigoord Hans Plomp. En natuurlijk de echte Arnhemse Rebellen: De voltallige directie van Mensen Zeggen Dingen.  

Toegang voor deze avond is 10 euro (+ 1 euro administratiekosten) per persoon. Toegangskaarten voor de Ruimtekoers Revolutie avond koop je via bovenstaande ticketlink.