Welkom bij Ruimtekoers Gratis publieksopening Ruimtekoers Festival 2019

maandag 1 jul 2019 | 19:00 - 22:30 Festivalterrein
Paardebloemstraat
Arnhem
route

Speciaal voor alle nieuwsgierige aagjes, early adopters en ontdekkingsreizigers gaat Ruimtekoers Festival open met gratis voorstellingen en rondleidingen waarbij je alles komt te weten over het festival en de makers.

Bezoek Werkplaats de Paardenbloem en proef alles van de paardenbloemplannen van De Onkruidenier. We openen samen The Next Bridge van Yasser Ballemans. Bas Heijne opent het festival met zijn inhoudelijke bijdrage. En, Project Wildeman opent het festival met een nieuw ritueel verpakt in een spannende muziektheatervoorstelling.

Programma

Het openingsprogramma is gratis, behalve de inhoudelijke opening met Bas Heijne. Let op: vol is vol!

20.00 uur | Aan de slag met De Onkruidenier bij Werkplaats de Paardenbloem

Op Ruimtekoers opent de Onkruidenier Werkplaats de Paardenbloem. Met de paardenbloemen geoogst rondom het festivalterrein maakt de Onkruidenier een koffiedrank, gelei én een salade in het popup restaurant A Place To Eat. En het mooie is, jij kan meehelpen! Oh en proeven natuurlijk. Lees hier meer over de nieuwe werkplaats.

20.00 uur & 21.00 uur | Gratis voorstelling Het Geluid van Zuid

In het Geluid van Zuid hoor je vanaf een uitkijkpost langs de middenberm van de Nijmeegseweg de stemmen van échte Arnhemmers, aangevuld met elektronische muziek en omgevingsgeluiden. Al luisterend ontstaat er een hyper-realiteit waar de verhalen van de mensen die je voorbij ziet rijden tot leven lijken te komen. Meer weten? Lees het hier!

20.00 uur | Opening The Next Bridge – Familiewaardeschilden

Samen met bewoners en organisaties uit de buurt maakt Yasser Ballemans op de groene strook in de middenberm van de Nijmeegseweg een langzaam groeiende sculpturale installatie. Vanavond openen we de installatie samen met het WijkLab uit Malburgen. Volgens Ballemans zijn ontmoeting en samenwerken essentiële onderdelen in een samenleving. Meer over het werk lees je hier!

20.30 uur | Ontdek Ruimtekoers met een rondleiding van Bureau RuimteToers

Samen met onze tourguide ga je langs de verschillende werken op het festivalterrein. Van de bijzondere oversteekplaatsen op de Nijmeegseweg tot Werkplaats de Paardenbloem. En van het project Woordenfeest naar de bijzondere installatie van Yasser Ballemans. Meld je voor deze rondleiding hieronder aan:

20.30 uur | Inhoudelijke opening Ruimtekoers Festival met Bas Heijne

Ruimtekoers Festival 2019 wordt inhoudelijk geopend door filosoof en programmamaker Bas Heijne. Bas Heijne opende ook het festival in 2016 met het thema de utopie van de stad. Zijn we sindsdien in staat geweest om écht groter te denken zoals Bas Heijne en Rutger Bregman ons samen vertelden? Voor deze opening moet je wel een kaartje kopen. Meer weten of tickets kopen, klik hier!

21.00 uur |  Rituele opening Ruimtekoers Festival door Project Wildeman

In een ritueel en modern bouwwerk benadrukt Project Wildeman de interstellaire verbintenis van de zonnewijzer met onze zon en andere hemellichamen. We zijn elders in het heelal opgestegen en door het donker van de ruimte op reis. En we landen precies op de plek waar Ruimtekoers haar festival in de openbare ruimte heeft geplaatst. Meer weten? Lees  meer over de andere avondvoorstelling en de hele bijzondere ochtendvoorstelling.

Ruimtekoers is op deze dag open tot 23.30 uur