Tijdelijk Paviljoen door Rob Voerman Paviljoen Halfweg

Paviljoen Halfweg
vrijdag 17 nov 2017 t/m 25 nov 2017 | 12:00 - 17:00 Winkelcentrum Kronenburg
Kronenburgpassage 101
6831EL Arnhem
route

Voor Ruimtekoers 2017 bouwt Rob Voerman een tijdelijk paviljoen naast winkelcentrum Kronenburg. Het paviljoen wordt grotendeels transparant. Het geheel bestaat uit twee min of meer transparante elementen, met in het midden een houten structuur, waarin een houtkachel en houtopslag is verwerkt. Op symbolische wijze is de scheiding tussen Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid in het paviljoen zichtbaar gemaakt. Het paviljoen is een pleidooi voor een veel vriendelijkere en dynamischere inrichting en gebruik van de openbare ruimte.

Iedereen is welkom

Omdat het werk transparant is, en dus deels wel en deels niet aanwezig is, kun je het zien als een bescheiden voorstel in plaats van een harde schreeuw om verandering. Bewoners uit Arnhem-Zuid worden door het platform Zuiderziel (ondersteund door Kunstbedrijf Arnhem) actief bij het werk betrokken. Ze kunnen het gebruiken om hun talenten, wensen en dromen te tonen. Dat kan in de vorm van een tijdelijk theehuis met zelfgebakken taart, een winkel een tentoonstellingsruimte, een tijdelijk café of optredens. Alles is mogelijk en iedereen is welkom, ook bewoners uit Arnhem-Noord.

Programma Kunstbedrijf Arnhem

Bekijk de programmering in Paviljoen Halfweg door Kunstbedrijf Arnhem in het onderstaande overzicht:

Over Rob Voerman

Rob Voerman is als sinds zijn jeugd geïnteresseerd in hoe de openbare ruimte wordt gebruikt en vraagt zich altijd af hoe de openbare ruimte verbetert kan worden. In het werk van Rob Voerman (1966) speelt architectuur een grote rol. Zijn werk bestaat uit sculpturen, grote installaties, aquarellen, grafiek en recentelijk ook fotografie. De architecturale beelden worden gekenmerkt door een mix van utopie en dystopie, refererend aan de snel veranderende maatschappij.

Een belangrijk element binnen zijn ouvre, zijn grote, veelal site-specific installaties. Installaties die vaak iets vertelling over of reageren op de plek waar ze worden gebouwd. Vaak ook wordt er een randprogramma van bijeenkomsten, performances, workshops of anderszins in of rond het werk georganiseerd om een bepaalde thematiek of engagement te versterken.

Voermans werk bevindt zich in verscheidene bekende openbare en private collecties, waaronder het MoMA in NewYork, Hammer Museum in Los Angeles, Stedelijk Museum en Generali Foundation.

→ Laatste nieuws: Kijkje achter de schermen!
Making-off Ruimtekoers: Sabine op bezoek tijdens de opbouw van Paviljoen halfweg.
Paviljoen Halfweg

 

www.robvoerman.nl | Halfweg is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds