OPA x Ruimtekoers Design Anthropology met Tina Lenz

vrijdag 4 sep 2020 | 17:00 - 18:00 Winkelcentrum de Drieslag
Drieslag
Arnhem
route

Hoe betrek je mensen op een betekenisvolle manier in een ontwerpend onderzoek?

Op welke wijze organiseer je een ontwerpproces waarbij men samen een onderzoeksvraag formuleert en wat is je rol als designer / kunstenaar? Participant Action Research (PAR) is een antropologische benadering van creatief onderzoek binnen gemeenschappen met de nadruk op experiment vanuit dagelijkse ervaringen in een sociaal-culturele context. Met PAR probeer je de wereld, oftewel een omgeving, te begrijpen d.m.v. samen creëren, reflecteren en evalueren. Doel is wederzijds inzicht geven zodat mensen collectief actie kunnen ondernemen om hun lokale situatie in kaart te brengen en daarmee vorm te geven aan scenario’s voor verandering. PAR biedt op democratische wijze mensen een stem en draagt bij aan betrokkenheid in het publieke debat.

Design antropoloog Tina Lenz deelt op locatie in winkelcentrum de Drieslag haar ervaringen van een half jaar veldwerk samen met de ondernemers en bewoners van Malburgen. Gedurende de workshop toont ze creatieve methodes waarmee je meteen aan de slag kunt tijdens een uitdagende opdracht. 

Aanmelden? Dat kan via Ontwerp Platform Arnhem.

Tijden en locaties
van 14:00 tot 15:00 bij Data S. Telecom op Winkelcentrum de Drieslag
van 17:00 tot 18:00 uur bij Toko Indradjaja op Winkelcentrum de Drieslag

In samenwerking met Ontwerp Platform Arnhem.

Deze workshop is onderdeel van stadsmakersprogramma Ritueel Geopend met Tina Lenz

Helaas hebben we dit jaar te maken met Covid-19. We kunnen iedereen in zoverre gerust stellen: ons hele programma is opgezet zodat het past binnen de geldende maatregelen. Blijf thuis wanneer je klachten hebt. Kijk voor alle praktische maatregelen hier.