Open atelier Mensen Zeggen Dingen Vergezichten

woensdag 3 jul 2019 | 10:00 - 13:00

De angsten én de dromen in een wijk worden gevangen in een verhaal

Mensen Zeggen Dingen trekt de wijk in. Deze wijk is Malburgen. De grootste van Arnhem en de bevolking is de meest diverse van de stad. Wat verbindt de man uit Malburgen? Wat zijn de dromen van de kinderen in deze wijk? Hoe is het om vrouw te zijn in Arnhem?

Mensen Zeggen Dingen presenteert het project VERGEZICHTEN. Vier Arnhemse artiesten, allen met een andere achtergrond, trekken in de weken voor Ruimtekoers de wijk Malburgen in om verhalen, dagdromen en angsten te vangen in een narratief. VERGEZICHTEN bestaat uit twee openbare maaksessies én vier presentaties waarmee het eindwerk wordt gevierd op het festival zoals we van Mensen Zeggen Dingen gewend zijn. Met: Anne Bosveld, Mariëlle Woltring (Lavalu), Anwar Manla Sadoon ,Tim Lenders en met presentatie van: Lev Avitan. Meer weten? Mail dan naar info@mensenzeggendingen.nl.

Het maakproces voor deze voorstelling is gratis toegankelijk. Naar de voorstelling? Check het hier!

Deze mensen zeggen dingen

Anwar Manla Sadoon

Anwar groeide in zijn thuisstad Aleppo op om een advocaat te worden en studeerde rechten. Tot de oorlog uitbrak en hij in 2015 naar Nederland vluchtte. In de afgelopen vier jaar schreef de in 1991 geboren man columns over inburgering, culturele verschillen en zijn observaties over dit land. De aanstekelijke stijl van schrijven en de oprechte blik zorgden er voor dat Sadoon nu het gezicht van de Syrische vluchtelingen is, in Nederland. Dat de columnist nog veel meer kan, gaat hij bewijzen op Ruimtekoers festival.

Lavalu

Mariëlle Woltring, beter bekend als Lavalu, werd geboren in Ohio en groeide op in Eindhoven, maar valt inmiddels toch echt een Arnhemse sterkhouder te noemen. De afgelopen 21 jaar veroverde zij de muziek- en theaterwereld in Nederland, met 3 albums met hitnotering, de muziek voor de musical ‘Het Pauperparadijs’ en won ze het Juttersfestival en de Park Open Live Muziek Prijs. Nu gaat ze voor het Ruimtekoers festival de samenwerking aan, om vergezichten voor de wijk te schetsen.

Anne Bosveld

Deze woordkunstenaar maakt een omgekeerde ontwikkeling door. Anne Bosveld studeert sinds korte tijd Creative Writing op het Artez, maar had hier voor al een hele loopbaan. De voormalig profvoetbalster van FC Twente is ook een grote speler in de ‘spoken word-wereld’. Met optredens in de Paradiso, Solar Festival, Down the Rabbit Hole en Nacht van de Mode heeft zij haar sporen ruim verdiend. Ook is er een documentaire over haar gemaakt en speelde ze in zalen van Antwerpen tot Zwolle.

Tim Lenders

Schrijver van Tim’s Verhalen, medeoprichter van Mensen Zeggen Dingen en rijmelaar in de openbare ruimte. Tim Lenders heeft in de afgelopen jaren op Lowlands, Pukkelpop, Zwarte Cross, Solar en vele andere festivals gestaan en geeft lezingen, workshops en optredens in Nederland en Vlaanderen. Ook schrijft hij nummers voor muzikanten is hij betrokken bij de lobby voor de culturele sector.

Presentator: Lev Avitan

Lev valt niet te vangen in één beeld. De man groeide op in Presikhaaf, waar hij sociaal onrecht wist aan te kaarten. Daarna studeerde de man wijsbegeerte in Nijmegen en leerde hij op academische wijze naar de wereld te kijken. Zijn betrokkenheid en oprechte onrechtvaardigheidsgevoel zorgt voor een combinatie van energie en bezinning. Lev Avitan is in zeer korte tijd uitgegroeid tot één van de pijlers van Mensen Zeggen Dingen en zal op Ruimtekoers festival voor balans en structuur zorgen.

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.