Ritueel muziektheater door Project Wildeman Ochtendvoorstelling Nachtvlucht

donderdag 4 jul 2019 | 02:30 - 04:30 Project Wildeman Space
Paardebloemstraat
Arnhem
route

Hoe de ontwakende natuur zich langzaam openbaart in de stad

Een ochtend- en avondritueel als groet aan de zon die haar energie aan de aarde komt brengen. Aan de zon wordt al eeuwenlang een sterke rituele betekenis toegedicht. Maar in de huidige moderne tijden lijkt de verering van deze tomeloze lichtbron in de vergetelheid geraakt. 

Gelukkig vraagt Project Wildeman opnieuw aandacht voor de grootsheid en aantrekkingskracht van de zon met het theatraal vormgegeven concert Nachtvlucht. Geïnspireerd op traditionele zonnewijzers, ruimte en tijd wordt de openbare ruimte in Arnhem-Zuid omgetoverd tot een rituele Stonehenge.

Met dansbare Wildemangrooves

Met drie voorstellingen in een ritueel en modern bouwwerk benadrukt Project Wildeman de interstellaire verbintenis van de zonnewijzer met onze zon en andere hemellichamen. We zijn elders in het heelal opgestegen en door het donker van de ruimte op reis. En we landen precies op de plek waar Ruimtekoers haar festival in de openbare ruimte heeft geplaatst. Moderne opnametechnieken en live-sampling vermengen zich met eigentijdse omgevingsgeluiden en verhalen. En dit op de uitermate dansbare Wildemangrooves. Waarbij je als bezoeker geheel vrij bent om op je eigen manier door deze live-installatie van muziek en licht te bewegen.

Twee voorstellingen (plus een geheime!)

Er zijn twee voorstellingen, een avondvoorstelling en een ochtendvoorstelling. De ochtendvoorstelling is een ritueel dat plaatsvindt van 03:30 tot 05:30 uur op zaterdag 6 juli. Tot zonsopkomst. Het festival vindt plaats midden in de buurt, denk dus aan de buren! Na het ritueel is er een picknickontbijt op het festival zodat je de nieuwe dag vol energie begint!

De avondvoorstelling is de rituele afsluiting van Ruimtekoers Festival op zondag 7 juli vanaf 21.00 uur tot zonsondergang. Op woensdag 3 juli vanaf 20.00 uur is er eveneens een voorstelling, deze is gratis te bezoeken omdat het de rituele opening is van Ruimtekoers Festival.

Project Wildeman en Arnhem-Zuid

De voorstellingen presenteert Project Wildeman in een bijzonder decor ontworpen als een doorlopende installatie met beeld, geluid en licht. De installatie markeert de plek van de landing en is alle dagen van het festival te bezoeken. De vorige editie deed Project Wildeman onderzoek naar de geluiden van Arnhem-Zuid en verwerkte deze in de voorstellingen. Zo onderzocht het gezelschap de relatie tussen mens en technologie. Nu staat de relatie tussen mens en natuur in de stedelijke omgeving centraal. De uitkomsten van dit geluidsonderzoek zijn verwerkt in de installatie. Meer weten? Hieronder een verslag van Project Wildeman tijdens Ruimtekoers Festival in 2017.

Project Wildeman

Project Wildeman maakt rauwe, eigentijdse rituelen die moeiteloos laveren tussen primitief en futuristisch, lichamelijk en virtueel. De kracht van Project Wildeman is de overgave – zowel in de fysieke uitputtingsslagen die het gezelschap ondergaat als in de kwetsbaarheid in het contact met het publiek. Volg Project Wildeman op Facebook, Instagram en Twitter.

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.

Nachtvlucht op Ruimtekoers Festival komt tot stand met ondersteuning van Dioraphte.