Museum Arnhem presenteert Woordenfeest door Erik Stehmann en Dana Dijkgraaf

maandag 1 jul 2019 t/m 5 jul 2019 | Middenberm
Paardebloemstraat
Arnhem
route

Groeten uit Zuid!

Museum Arnhem presenteert tijdens het festival Woordenfeest, een project van productontwerper Erik Stehmann en grafisch ontwerper Dana Dijkgraaf. In het voorjaar trokken Erik en Dana Arnhem-Zuid in, op zoek naar woorden waarmee de bewoners zich verbonden voelen. Benieuwd naar het resultaat? 

Kom het zien tijdens het Ruimtekoers Festival! Deze woorden zijn namelijk op verrassende, inspirerende en creatieve wijzen verwerkt in een levensgrote installatie op de middenberm van de Nijmeegseweg.

 

Onderzoek in Arnhem-Zuid

Tijdens hun zoektocht naar de woorden van Arnhem-Zuid, spraken Dana en Erik met inwoners uit verschillende wijken in dit gebied. Zij ontmoette vele wijkverbeteraars, die zich met hart en ziel inzetten om hun wijk mooier en beter te maken dan het al is. Van meelopen met de wijkpolitie, genieten van een gospel op woensdagavond tot aan een interview in het zonnetje op de kinderboerderij. Hun conclusie: Arnhem-Zuid is een bruisend gebied! Deze ontmoetingen en ervaringen hebben Dana en Erik geïnspireerd tot het maken van deze levensgrote installatie van woorden. Wil je meer weten over hun eerste ervaringen in de wijk, lees dan hier verder.

Over de makers

Erik Stehmann

Als product ontwerper in Arnhem, onderzoekt Erik dagelijks zijn snel veranderende fascinaties, op zoek naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen van technieken en materialen. Soms begint het met een rare zin, of met een frustratie hoe lelijk sommige producten zijn of dat iets nog niet bestaat, maar het eindigt altijd in een innovatief project of product dat vooral bedoeld is om de wereld een beetje leuker te maken.

Dana Dijkgraaf

Dana (1990) is een grafisch ontwerper en art director, gevestigd in Arnhem (NL). Met haar passie voor vorm, kleur en weldoordachte concepten, komt zij met ontwerpen die sprankelen en het verhaal goed visualiseren. Zij werkt graag haar ontwerpen tot in detail uit, en zoekt graag serendipiteit op door handmatig te werk te gaan.

‘Ons doel is dat als mensen Woordenfeest zien ze een glimlach krijgen, of anders over dingen gaan nadenken. We vinden het belangrijk dat de woorden die we inzetten passen bij de verhalen die we tegenkomen in Arnhem Zuid. Zij hebben ons geïnspireerd.’

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.

Met ondersteuning van BPD Cultuurfonds en in samenwerking met Ontwerp Platform Arnhem.