Meetup toegankelijkheid Samen werken aan festivals voor iedereen

dinsdag 2 jul 2019 | 14:00 - 15:30

Hoe maak je de Arnhemse festivals toegankelijk voor iedereen?

Festivals zijn écht heel leuk! Dat vinden we allemaal. Alleen, niet iedereen kan er van genieten. Dat moet dus anders. Hoe zorgen we er samen voor dat festivals toegankelijk zijn voor iedereen?

Gemeente Arnhem is samen met Ruimtekoers Festival en APCG (Arnhems Platform Chronisch zieken en Gehandicapten) op zoek naar dé manier om festivals toegankelijk te maken voor iedereen. Want hoe toegankelijk is een festival als je in een rolstoel zit? Of als je blind of doof bent? Zijn onze Arnhemse evenementen ingericht op mensen met een beperking?

Met inspirerende festivalvoorbeelden uit het hele land, gesprekken met ervaringsdeskundigen en de uitslag van de test: “Hoe toegankelijk is Ruimtekoers Festival eigenlijk?” nodigen we organisatoren, ondernemers, professionals en geïnteresseerden van harte uit om mee te praten over mogelijke oplossingen. Belangrijk, want gemeente Arnhem wil graag dat alle Arnhemse evenementen vanaf 2020 toegankelijk zijn.

Het programma staat onder inspirerende leiding van Jan Troost.

Als oud voorzitter van de CG Raad  (Chronisch zieken en Gehandicapten Raad) en later als Ambassadeur van het Programma VCP heeft Jan met veel plezier en op zeer diverse bijeenkomsten als moderator en spreekstalmeester mogen optreden. Serieus, maar wel met humor en een kritische ondertoon betrekt hij iedere keer het publiek erbij. Meer over Jan op www.inclusieverenigt.nl.

Ruimtekoers en toegankelijkheid

Ruimtekoers 2017 vond plaats in een leegstaand kantoorpand aan de Groningensingel in Arnhem. Ondanks vele pogingen was de organisatie niet in staat de lift in het gebouw werkend te krijgen. Hoe houd je dan je festival toegankelijk? Dit jaar heeft Ruimtekoers APCG uitgenodigd een zogenaamde schouw uit te voeren. Waarbij ervaringsdeskundigen het festival testen op toegankelijkheid. Het resultaat wordt gedeeld in dit programma.

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.

Dit programma komt tot stand in samenwerking met partner APCG in opdracht van gemeente Arnhem.