Met De Onkruidenier Maak je eigen hyperlokale kruidenthee

vrijdag 4 sep 2020 | 14:00 - 17:00 De Salvatorkerk
Drieslag
Arnhem
route

Welke verborgen verhalen zitten verscholen in het groen van Arnhem-Zuid? 

De paardenbloem is een van de talloze wilde planten die hier voorkomt en vele toepassingen kent. Ga mee op pad met de Onkruidenier en leer van alles over het groen in de wijk in relatie tot je eigen lichaam. Ontdek hoe verschillende planten uit Zuid goed zijn voor je huid, lever of je bloedbaan. Tijdens een fietstocht duiken we in de wereld van de plant en delen we onze kennis met elkaar. Als afsluiting van de workshop maken we met de opbrengst een echte Malburgse kruidenthee.

Fietstocht langs de Uiterwaarden (14 augustus)
Half augustus staan veel bloemen in de berm en uitwaarden in bloei. Traditioneel werden van verschillende bloemen als boerenwormkruid of duizendblad droogboeketten gemaakt, ook wel kruidwis genaamd. Tijdens deze expeditie staan de rituelen en toepassing van deze boeketten centraal. Samen stellen we een nieuwe serie boeketten samen waarmee we onze eigen kruidenthee maken.

Fietstocht rond Eimersweide (22 augustus)
Welke planten kunnen we ontdekken langs de oevers van het water? In augustus vinden we nog veel bloemen die hun zaden voor volgend jaar vormen. Deze vaak aromatische zaden kennen vele toepassingen die we tijdens deze expeditie ontdekken. Waarom zijn de zaden van berenklauw lustopwekkend? Van een aantal planten stellen we een eigen mengsel samen waarmee we een hyperlokale kruidenthee maken.
Workshops (fietstochten)
14 augustus van 14:00-17:00 uur door de Uiterwaarden
22 augustus van 14:00-17:00 uur door Eimersweide
3-4 september (tijdens Ruimtekoers Festival) van 14:00-17:00 uur door de Uiterwaarden
5-6 september (tijdens Ruimtekoers Festival) van 14:00-17:00 uur door Eimersweide

Meedoen aan dit programma is gratisNeem je eigen (rolstoel, lig)fiets mee en check het weerbericht voor de juiste kleding! We verzamelen bij de tuin van de Salvatorkerk in Malburgen. 

Deze workshop is onderdeel van stadsmakersprogramma Werkplaats de Paardenbloem met de Onkruidenier.

Helaas hebben we dit jaar te maken met Covid-19. We kunnen iedereen in zoverre gerust stellen: ons hele programma is opgezet zodat het past binnen de geldende maatregelen. Blijf thuis wanneer je klachten hebt. Kijk voor alle praktische maatregelen hier.