De Toer van Zuid: LAVALU

vrijdag 4 sep 2020 | 13:00 - 13:20 Winkelcentrum Schuytgraaf
Fortunastraat
Fortunastraat, 6846 XB Arnhem Arnhem
route

Met de Tour van Zuid trekt er op 4 en 5 september een muziekkaravaan door verschillende wijken in Arnhem-Zuid. Op 4 september staat de Toer in het teken van singer-songwriters van Arnhemse bodem. Geboren in Cleveland (USA) treedt vrijdagmiddag voor jullie op: LAVALU.

LAVALU vroeg zichzelf bij aanvang van haar drieluik Rise : Hoe is mijn leven als ik het zelf inricht? En wat voor muziek maak ik dan?Deze nieuw ingeslagen weg brengt haar binnen drie jaar naar uitverkochte avonden in Het Concertgebouw en TivoliVredenburg en met haar tweede album naar de befaamde Teldex Studios in Berlijn.  

Via haar muziek graaft LAVALU al jaren haar eigen pad uit. Zo bezingt zij op Solitary High (deel I, 2017) een nachtelijk verlangen naar een ander soort liefde dan de regels die daar we daarvoor bedacht hebben. Op Midair bezingt zij het omarmen daarvan.  

LAVALU treedt op in heel Europa. Alleen, achter de piano. Als zij daarop speelt waan je je even in een andere tijd, maar haar stem en wáár zij over zingt is onmiskenbaar van nu. 

Wat doet het ertoe in welk hokje mijn muziek past? Dat is de verkeerde vraag. Ik wil weten of je geraakt wordt door mijn muziek. Geïnspireerd. Vertwijfeld. Trilt er een snaar bij jou van binnen mee? Daar wil ik antwoord op. Dan gaat het niet meer om genre, maar om bezieling.’ 

LAVALU (1979) is geboren in Cleveland (USA). Ze is autodidact in componeren & arrangeren en schreef o.a. voor het Residentie Orkest, Noord Nederlands Orkest en Het Gelders Orkest. Ze componeerde alle muziek voor het theaterspektakel Het Pauperparadijs, waarmee ze na twee uitverkochte seizoenen in de zomer van 2018 vijf weken in Carré speelde. In 2019 werd ze hiervoor als eerste vrouwelijke componist ooit genomineerd voor een Musical Award voor Beste Muziek. Naar aanleiding van die nominatie schreef zij in NRC een vlammend opiniestuk onder de kop Meiden, laat je niet afremmen.Met haar vorige soloalbum Solitary High(2017) speelde zij gedurende twee jaar meer dan tachtig shows in binnen- en buitenland. Momenteel is zij op tournee met de opvolger: Midair (2019). In 2020 wint zij 3voor12 Gelderland – Beste Live Act.

Foto door Jitske Schols.

Helaas hebben we dit jaar te maken met Covid-19. We kunnen iedereen in zoverre gerust stellen: ons hele programma is opgezet zodat het past binnen de geldende maatregelen. Blijf thuis wanneer je klachten hebt. Kijk voor alle praktische maatregelen hier.