Jonge makers programma Your possible unperceived existence (of 1943)

woensdag 3 jul 2019 | 20:00 - 20:30 Project Wildeman Space
Paardebloemstraat
Arnhem
route

Met Your possible unperceived existence (of 1943) wordt je meegenomen in de wereld waar men (on)bewust hun ogen sluit. Is het dan ook een beetje minder gebeurd? Onder begeleiding van muziektheatergroep BOT, gaat Guido Hoek op verkenning naar wat je (niet) kan en wil zien.

Wat zie je? Wat wil je zien? Wat kan je zien? Wat kan je geloven als je het ziet? Dit zijn vragen die Guido stelt tijdens deze voorstelling. Een open geschiedenisboek ligt opgeslagen in bites op het digitale web zo voor het grijpen. Het begrijpen ervan is lastig, maar we kunnen aannemen dat het is gebeurd. Onherroepelijk liggen de daden van onze ouders, en diens ouders en diens ouders achter ons en voor ons om over na te denken, ons schuldig of trots over te voelen. Kijk maar.

Elke belangrijke gebeurtenis in het leven proberen wij na te vertellen, vertellen hoe het eruit zag, vertellen wat anderen niet meemaakten. Maar als er geen bewijs of spoor meer te bekennen is, is het dan wel echt gebeurd? Moeten we het maar gewoon aannemen? Jou op je woord geloven? Wij waren er niet bij, wij hebben het niet zien gebeuren.

Wat kan er allemaal gebeuren zonder dat iemand dit wil zien? Waar sluit jij je ogen voor? Beleef het tijdens deze voorstelling.

Deze voorstelling vindt op 5 en 6 juli drie keer per dag plaats.

Over de makers

Guido Hoek

Guido Hoek is derdejaars student Muziektheater aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Het bovengenoemde onderwerp snijdt hij aan, omdat hij begrijpt dat wij, de mens, iets niet willen zien omdat het zo een beetje minder gebeurt.

Dit programma is onderdeel van het jonge makers programma van ArtEZ. 
Kan je niet kiezen? Wij ook niet! Koop daarom een combiticket voor 7,50 euro!

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.

Foto’s door Mauro Casarini.

Dit programma komt tot stand met ondersteuning van Dioraphte.