Jonge makers programma DEALEN (16+)

woensdag 3 jul 2019 | 20:30 - 21:00 Het Veldlab
Paardebloemstraat
Arnhem
route

Jong en Fris maar soms een beetje brak en een bitch

DEALEN gaat over de angst voor eenzaamheid onder jongeren. In deze voorstelling van het duo Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder (KARMA) ontvluchten jongeren de eenzaamheid door het uitgaansleven in te duiken. Voel het contrast tussen eenzame gedachten afgewisseld met momenten in het heftige nachtleven in deze intrigerende en persoonlijke muziektheatervoorstelling. 

Vanuit hun eigen angst om alleen te zijn, ging KARMA in gesprek met leeftijdgenoten over dit onderwerp. Wat is eenzaamheid? Ben je bang om eenzaam te zijn? Wat doe je om je niet eenzaam te voelen? Zij kwamen tot de conclusie: jezelf verliezen in alcohol, drugs en op elkaar jagen.

In hun verdere onderzoek legden zij nachtclubs vast op video. Harde muzikale en theatrale contrasten om zo de eenzaamheid en de vlucht tegenover elkaar te plaatsen. Een harde beat tegenover een traditioneel klassiek duet van Tchaikovsky. Heftige uitgaansbeelden tegenover een monoloog over je moeder missen. Om de kwetsbaarheid naar een nog hoger niveau te tillen staan ze deze keer als zichzelf op het podium. En, is alles gemaakt vanuit eigen persoonlijk ervaringen.

De voorstelling vindt op 5 en 6 juli twee keer per dag plaats.

Over KARMA

KARMA is de afkorting van Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder die elkaar hebben ontmoet op het conservatorium van ArtEZ, opleiding muziektheater. Ze laten zich inspireren door maatschappelijke thema’s waar de makers zelf tegenaan lopen in hun jong volwassen bestaan. KARMA maakt interdisciplinaire muziektheatervoorstellingen en performances in theaterzalen, poppodia, clubs en festivals door heel Nederland.

Dit programma is onderdeel van het jonge makers programma van ArtEZ. 
Kan je niet kiezen? Wij ook niet! Koop daarom een combiticket voor 7,50 euro!

Let op: de voorstelling is geschikt voor 16 jaar en ouder.

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.

Dit programma komt tot stand met ondersteuning van Dioraphte.

‘Liever minder cellen in ons brein, dan vanavond alleen te moeten zijn’
‘Ik beken dat ik kik op de winterdip.’
‘Ik beken dat ik mezelf niet goed in de hand heb.’
‘Ik beken dat ik alles doe om me niet eenzaam te voelen.’
‘Ik beken dat ik aandacht nodig heb.’
‘Ik beken dat ik aandacht nodig heb van mannen.’
‘Ik beken dat ik niet altijd links denk.’
‘Ik beken dat ik angst heb om alleen te zijn.’

‘Als ik daar dans, dronken, pil erbij, effe niet mij, met mijn vrienden erbij die zien ik moet vergeten. Ik wil niet ik voor heel even.’