CASA presenteert Opening met Bas Heijne

maandag 1 jul 2019 | 18:30 - 20:00

Hoe een gelukkig mens te zijn in de alsmaar veranderende stad?

Het festival wordt inhoudelijke geopend door filosoof en programmamaker Bas Heijne. Bas neemt ons mee in hoe mens te zijn wanneer je idealen onder druk staan. Is hij van mening dat een nieuw verhaal het antwoord is op onze behoefte aan verbinding? In een panel met festivalmakers vertalen we dit thema naar de stad en de wijk.

Moderator Edwin Verdurmen gaat vervolgens in gesprek met algemeen directeur Yosser Dekker. Welke ambities heeft het festival en slaagt Ruimtekoers daar eigenlijk in? In een panelgesprek vertellen betrokkenen over hun bijdrage aan Ruimtekoers en hoe zij naar de visie van Bas en Yosser kijken. Met oa. Mattijs Letteboer, bewoner van Malburgen-West en werkzaam bij Companen, Melvin Kolf, organisator Manifestival en initiatiefnemer van Presikhaaf University en Anne Bosveld, maker bij het team van Mensen Zeggen Dingen.

Dit programma is onderdeel van de serie gemaakt door CASA: Waar zit je hotspot?! Onderdeel daarvan zijn de Opening met Bas Heijne, Ruimte voor kunst, kunst voor Ruimte met Hans van Houwelingen, het Arnhems Architectuur Animatie & Film Festival, het Ideaal van Zuid met Henk Wentink, de Rituelen van Zuid met Jori Wolf en Op safari door Zuid met Hans Jungerius.

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.

Dit programma komt tot stand ondersteuning van Stimuleringsfonds creatieve industrie.