CASA presenteert Het ideaal van Zuid met Henk Wentink

donderdag 4 jul 2019 | 13:30 - 15:00

Hoe duurzaam is het ideaal van Arnhem-Zuid en heeft het een nieuwe toekomst?

Licht, lucht en ruimte! Dat waren de beloften voor Arnhem-Zuid. De decennia na de oorlog had Nederland te maken met een dringende woningnood en die werd succesvol aangepakt. Met welke idealen ging men toentertijd aan de slag en hoe zien de idealen er vandaag de dag uit? Arnhemmer en historicus Henk Wentink wijst ons de weg.

Schrijver, historicus en Arnhemmer Henk Wentink brengt ons terug naar het stedenbouwkundige ideaal van Arnhem-Zuid. Want, met welke idealen is Arnhem-Zuid eigenlijk ontworpen? En hoe zien we dat terug in de stedelijke opzet van de verschillende wijken in dit stadsdeel? Vervolgens gaan we in gesprek met de zaal: hoe duurzaam is het ideaal van toen en heeft het een nieuwe toekomst? Wil je nu al even nostalgisch wegdromen bij Arnhem-Zuid. Klik op deze link en ontdek oude foto’s van Malburgen!

Dit programma is onderdeel van de serie gemaakt door CASA: Waar zit je hotspot?! Onderdeel daarvan zijn de Opening met Bas Heijne, Ruimte voor kunst, kunst voor Ruimte met Hans van Houwelingen, het Arnhems Architectuur Animatie & Film Festival, het Ideaal van Zuid met Henk Wentink, de Rituelen van Zuid met Jori Wolf en Op safari door Zuid met Hans Jungerius.

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.

Dit programma komt tot stand ondersteuning van Stimuleringsfonds creatieve industrie.