De verhalen van de Nijmeegseweg Het Geluid van Zuid

donderdag 4 jul 2019 | 12:00 - 12:30 Festivalterrein
Pinksterbloemstraat
Arnhem
route

Wat de reizende Arnhemmer over de Nijmeegseweg denkt en voelt

In de audioinstallatie het Geluid van Zuid zoeken Mauro Casarini en Cassandra Onck naar de verhalen van de Arnhemmers die dagelijks over de Nijmeegseweg heen reizen. Waar komen ze vandaan, waar gaan ze naartoe en op welke manier zijn de verschillende verhalen met elkaar verbonden?

Tijdens het festival hoor je vanaf een uitkijkpost langs de middenberm van de Nijmeegseweg de stemmen van échte Arnhemmers, aangevuld met elektronische muziek en omgevingsgeluiden. Al luisterend ontstaat er een hyper-realiteit waar de verhalen van de mensen die je voorbij ziet rijden tot leven lijken te komen. Cassandra en Mauro spelen met content en context en met beeld en geluid. En creëren zo een nieuwe werkelijkheid van de Nijmeegseweg.

Op pad in Arnhem-Zuid

Vanaf juni zijn Mauro en Cassandra live aan het werk in en rondom Malburgen. Ze halen verhalen op van reizigers van de Nijmeegseweg. Wil je jouw verhaal ook delen? Op 12 juni staan ze op het kruispunt van de Nijmeegseweg om jouw verhaal op te nemen voor het Geluid van Zuid.

Deze voorstelling vindt meerdere malen per dag plaats tijdens Ruimtekoers Festival.

Over de makers

Casarini (23 jaar) is een Arnhemse muziektheater maker en performer. Deze zomer studeert hij af aan de opleiding Muziektheater van ArtEZ waar hij zich heeft gespecialiseerd in sound design en elektronische muziek. In zijn werk gebruikt hij geluid om nieuwe werelden te creëren en combineert hij zo zijn passie voor muziek en theater. De Arnhemse Cassandra Onck (26 jaar) studeerde in 2017 af aan de opleiding Muziektheater van ArtEZ. Ze schrijft elektronische popmuziek, maakt muziektheater voor festivals en ontwikkelt samenwerkingen tussen kunst en wetenschap. In haar werk zoekt ze naar verbindingen tussen persoonlijke verhalen en sociaal maatschappelijke vragen.

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.

Het Geluid van Zuid komt tot stand met ondersteuning van Dioraphte.