CASA presenteert De rituelen van Zuid met Jori Wolf

vrijdag 5 jul 2019 | 09:00 - 11:00

Hoe nieuwe rituelen betekenis geven aan de openbare ruimte van de stad

Landschapper Jori Wolf laat ons zien hoe we anders kunnen kijken naar de waarde van natuur in de stad. Samen met De Onkruidenier ontwikkelen we een nieuw ritueel voor de groene gebieden in Arnhem-Zuid.

Jori Wolf werkt bij Staatsbosbeheer en geeft advies over landschaps- en cultuurhistorie. Zij leert ons om op een andere manier te kijken naar de natuur in de stad. Centraal staat de vraag: kunnen rituelen met openbaar groen ons dichterbij de natuur brengen?  Festivallievelingen Jonmar en Ronald van De Onkruidenier ontwikkelen tijdens Ruimtekoers een tijdelijke tuin en werkplaats rondom de paardenbloem. Zij willen de openbare ruimte activeren door de paardenbloemen die daar groeien te verwerken in een ritueel.

Dit programma is onderdeel van de serie gemaakt door CASA: Waar zit je hotspot?! Onderdeel daarvan zijn de Opening met Bas Heijne, Ruimte voor kunst, kunst voor Ruimte met Hans van Houwelingen, het Arnhems Architectuur Animatie & Film Festival, het Ideaal van Zuid met Henk Wentink, de Rituelen van Zuid met Jori Wolf en Op safari door Zuid met Hans Jungerius.

Aansluitend aan dit programma is er de mogelijkheid om een brunch te nuttigen. Een kaartje inclusief brunch kost 12,50 euro. Dit kan je op de dag zelf nog besluiten.

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.

Op uitnodiging van Ruimtekoers ontwikkelt de Onkruidenier Werkplaats de Paardenbloem in samenwerking met:
Onze partners: Cultuurcentrum Rozet & WijkLab Arnhem
Ruimtelijk ontwerp: Collectief Soepel.
Inhoudelijke bijdrage en college: Karst Meijer
Illustratie: Maaike Besseling
Programma workshops: Lucila Kenny, Brouwerij Nevel en Gijsje Goedhart

Dit programma komt ook tot stand met ondersteuning van Stimuleringsfonds creatieve industrie