Ook op de Nijmeegseweg: De Overloper

maandag 1 jul 2019 t/m 5 jul 2019 | Middenberm
Paardebloemstraat
Arnhem
route

Bij groen … Huppelen!

Je bent nog nooit z├│ leuk de Nijmeegseweg overgestoken als tijdens Ruimtekoers Festival bij het project De Overloper. In samenwerking met gemeente Arnhem doet Ruimtekoers Festival onderzoek naar alternatieven om de oversteek tussen Malburgen Oost en West aangenamer te maken.

Ontwerper Jelmer den Adel werkte voor de realisatie van De Overloper samen met en Lahiri Sol en Marcel Klein Ligtenberg. De Overloper is een speels opvallend element geplaatst aan de verkeerslichten voor de voetgangers. Ge├»nspireerd op het welbekende “Schipper mag ik overvaren” krijgen voetgangers een opdracht om bij groen licht op een bijzondere manier over te steken: “Bij groen … Huppelen”.

De spelende mens

Altijd blijven spelen, dat is het motto van De Overloper. Dat vergeten we wel eens, volwassenen zelfs vaker dan kinderen. Door simpele toepassingen in de openbare ruimte zoals deze worden we er gelukkig aan herinnerd toch te blijven spelen. Ruimtekoers Festival onderzoekt op deze manier aangename alternatieven voor de oversteek van de Nijmeegseweg. De Overloper nodigt de voetganger uit om deze op een speelse manier te ervaren.

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.