CASA presenteert Ruimte voor kunst, kunst voor ruimte

maandag 1 jul 2019 | 18:30 - 20:00

Hoe kunst écht de omgeving kan verbeteren!

Onder welke condities kan kunst écht de omgeving verbeteren? Beeldend kunstenaar Hans van Houwelingen, bekend om zijn interventies in de openbare ruimte, geeft zijn visie. Dana Dijkgraaf, Erik Stehmann, Yasser Ballemans en Charlotte Verhoef schuiven aan als betrokken Ruimtekoersmakers.

Hans van Houwelingen maakt zowel werk in de openbare ruimte als voor in het museum. Wat is het verschil? En hoe moeten we omgaan met kunst in de openbare ruimte? Ander gasten zijn kunstenaar Yasser Ballemans en ontwerper Dana Dijkgraaf. Zij zijn met hun werk onderdeel van Ruimtekoers Festival. Programmamaker Charlotte Verhoef, betrokken bij de prorgammering van Ruimtekoers schuift aan alsmede Jasper Molenaar, advocaat en partner bij Dirkzwager Legel & Tax.

Dit programma is onderdeel van de serie gemaakt door CASA: Waar zit je hotspot?! Onderdeel daarvan zijn de Opening met Bas Heijne, Ruimte voor kunst, kunst voor Ruimte met Hans van Houwelingen, het Arnhems Architectuur Animatie & Film Festival, het Ideaal van Zuid met Henk Wentink, de Rituelen van Zuid met Jori Wolf en Op safari door Zuid met Hans Jungerius.

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.

Dit programma komt tot stand ondersteuning van Stimuleringsfonds creatieve industrie. En door een sponsorbijdrage van Dirkzwager Legel & Tax.