PresentatieBij ACT kleuren we buiten de lijntjes

dinsdag 2 jul 2019 | 17:00 - 18:30 De Spiegeltent
Paardebloemstraat
Arnhem
route

Academy for Community and Talent (ACT) laat zich zien en horen in de Spiegeltent! Met een expositie van portretten van leerlingen/studenten/docenten bij ACT, kunnen bezoekers kennis maken met enkele mensen die betrokken zijn bij ACT.

Waarom is Joriën bij ACT gekomen? Hoezo wil Jessy bij ACT werken? Hoe is Hanno ertoe gekomen om ACT op te zetten? Wat bracht Arnoud ertoe om het programma Horizonverbreding onderdeel van ACT te maken? En wat vindt Benjamin zo belangrijk aan studentenparticipatie? En ziet het leven eruit van de directiesecretaresse van Hanno?

Het programma bestaat uit een expositie, twee interactieve workshops en tien minuten gesprekken met de portretten.

Bij één van de interactieve workshops draait het om samenwerking. Bij de andere workshop leer je meer over ACT. En alles gaat ACT wise, dus op de manier waarop met leerlingen/studenten geleerd wordt.

Over ACT

ACT staat voor Academy for Community and Talent. ACT is een open innovatie lab waarin leren, onderzoek hand in hand gaan. In ACT komen studenten (VO, MBO, HBO), docenten, coaches, ondernemers en onderzoekers bij elkaar. Door te kiezen voor een aanpak die aansluit bij de persoonlijke leerbehoefte van de student in relatie tot zijn/haar omgeving onderzoeken we hoe onderwijs beter kan aansluiten bij een groep jonge mensen voor wie het huidige systeem niet passend is.

We bieden jongeren gepersonaliseerde, flexibele leerroutes die aansluiten bij hun kwaliteiten en hun ambities. Kortom: een open innovatie lab met onderwijs in nieuwe vormen waarbij we uitgaan van de leerling zelf. Een lab dat werkt op het snijvlak van school, werk en samenleving. Meer weten? Kijk op www.a-ct.nl

Kom je het programma bezoeken? Je kan ook op Ruimtekoers een hapje komen eten in A Place To Eat. Reserveer met deze link.

Dit is een onderdeel van het Open Call programma op Ruimtekoers georganiseerd door cultuurcentrum Rozet.