Ruimtekoers over de grenzen Op bezoek in Italië en Australië

ArtLab in Bari en Matera (IT)

Op 24 en 25 oktober vond het ArtLab congres plaats. Een reeks aan bijeenkomsten gericht op het definiëren van identiteit en hoe door middel van kunst identiteiten van gebieden en haar inwoners positief veranderen. Samen met Italiaanse culturele initiatieven, creatieve ondernemers, beleidsmakers en kunstenaars ging onze ‘Ruimtekoers community booster’ Robin Atema in gesprek over de rol van het publiek bij deze processen.

De Ruimtekoersmethode over de grenzen

Met Ruimtekoers werken we aan een methode waarmee door middel van kunst en cultuur het publiek meer wordt betrokken bij de leefomgeving. Daar is nu over de grenzen ook aandacht voor. Onze programma’s spelen zich altijd af in een publieke context, hoe gaan wij daar mee om?

Door onze werkwijze te delen leerden wij ook weer heel veel. En ontmoetten we makers uit andere Europese steden die succesvolle methoden en programma’s maken met vergelijkbare uitgangspunten. Dit smaakt naar meer!

Met stadsmaker Pauline van Dongen aan de slag in Adelaide

In oktober gaven we samen met Pauline van Dongen de workshop ‘sunlaced’. Studenten van Artschool TAFE SA in Adelaide (Australië) werkten aan het weven van zonnecellen tot een nieuw textiel. Een mooie voorbereiding voor een toffe bijdrage tijdens de stadsmakersprogramma’s van Ruimtekoers aankomend voorjaar. En natuurlijk op het festival tijdens Pinksteren 2020!