Hmmm! Koffiedrank van de paardenbloem! Op pad met De Onkruidenier in Arnhem-Zuid

Als je aan de stad denkt, denk je eerder aan beton dan aan groen. Maar er groeit meer dan je denkt. De Onkruidenier maakt samen met cultuurcentrum Rozet en de wijk een mobiele pluk- en moestuin waar je tijdens Ruimtekoers Festival van kan proeven. 

De Onkruidenier verkende afgelopen week voor het eerst wat er allemaal groeit en bloeit in de parkjes, tuinen en bermen van Arnhem-Zuid. Wat vooral opviel: meer dan 100 straatnamen zijn vernoemd  naar wilde planten, onkruiden, kruiden, sierplanten en zelfs waterplanten. Waar vind je deze planten en wat is hun herkomst? De komende tijd duiken de mannen van de Onkruidenier dieper in de plantenwereld van Zuid.

Op dit moment is er in Arnhem-Zuid één plant goed vertegenwoordigd in alle gazons: de paardenbloem. Wist je dat er in Nederland alleen al meer dan 250 microsoorten van deze bloem bestaan? Hoeveel groeien er eigenlijk in de wijk? De komende tijd verkent de Onkruidenier alle toepassingen van de paardenbloem. Van bier, koffiedrank, gelei, molsla, kappertjes tot limonade. De paardenbloem is verrassend veelzijdig!

Proef de smaken van je stad met de mobiele pluktuin tijdens Ruimtekoers Festival van 3 t/m 7 juli.