Ohranezen bezoeken oude werkplek “De mooiste werkjaren van mijn leven”

Talloze Arnhemmers hebben ooit in het kantoorgebouw aan de Groningensingel 51 gewerkt. Vanaf de bouw in 1979 is het pand achtereenvolgens in gebruik geweest door Ohra, Marketell, Dutchtone, Orange en T-Mobile. Enkele oud-medewerkers maken tijdens het Ruimtekoers Festival gebruik van de mogelijkheid om hun oude werkplek nog eens te bezoeken.

Door: Sofia Opfer

Dierbare herinneringen
Je herkent de oud-medewerkers aan de nostalgische blik in hun ogen. ”Hier was vroeger de koffiemachine,” zegt er een. “Kijk, daar stond mijn bureau…” Ze denken met warme gevoelens terug aan hun tijd in het gebouw. In die tijd was het werk als een tweede familie. Veel mensen werkten hun hele leven voor hetzelfde bedrijf. De feesten waren legendarisch en er zijn in dit gebouw heel wat relaties opgebloeid en ook weer gestrand. “Ik heb er de mooiste werkjaren van mijn leven gehad,” verzucht een oud Ohra-medewerker. “Wat een
mooie tijd. Kan daar nog wel eens naar terugverlangen.”

Kantoorhumor
Ik weet niet of het door het systeemplafond komt of door het ventilatiesysteem, maar de kantoorhumor herleeft direct bij de oud medewerkers. “Weet je nog dat we steeds naar de portier gingen bellen als hij iets door de intercom omriep? Dan hoorde je de telefoon door het hele gebouw heen rinkelen!” De oud collega’s slaan elkaar proestend op de rug. “En weet je nog dat we altijd door dit raampje naar de beheerder op de parkeerplaats riepen? Wij ons verstoppen. Hij maar kijken wie hem riep. Man man man, wat hebben we gelachen.”

Vervlogen tijden
De economie verandert en Ohra is de laatste jaren flink ingekrompen. De hoge toren aan de rijksweg, waar ze sinds 1997 in zitten, is nu te groot voor ze. Een Ohranees strijkt liefdevol met haar vingers langs een raamkozijn van haar oude kantoor en mijmert: “Misschien kunnen we weer terug verhuizen.” Dan zucht ze en schudt haar hoofd. “Het wordt toch nooit meer als vroeger. Tijden veranderen nou eenmaal.”

Meer weten over de geschiedenis van Groningensingel 51?
Bezoek het mini-museum op de vijfde etage!